Prethodni članak
Sljedeći članak

Sjajni nastupi zagorskih boraca

U Svetom Ivanu Zelinu održano je Prvenstvo Hrvatske u savate boksu - assaut za juniore i seniore


Unatoč zahtjevnoj epidemiološkoj situaciji u S. I. Zelini održano je Prvenstvo Hrvatske u savate boksu assaut. U glavnim ulogama bili su i borci iz četiri zagorska kluba, Stubica, Đidara, Kobra i po prvi puta Krapina. Po običaju najuspješnija je bila Stubica iz Donje Stubice koja se kući vratili s četiri naslova prvaka, te po jednim srebrom i broncom. U svom debitantskom nastupu junior Marko Bulek okitio se naslovom prvaka Hrvatske u kategoriji do 60 kg. Kod seniora zlatnu medalju i naslov državnog prvaka osvojio je i Marko Gospočić, koji je finalu savladao bivšeg juniorskog svjetskog prvaka Jakova Ivaneka iz zabočke Đidare. Već legenda ovog sporta, Luka Lešković, stigao je do zlatne medalje u kategoriji do 75 kg, prvo je pobijedio perspektivnog Patrika Grđana, a onda u finalu iznimno talentiranog Martina Grđana iz SK Krapina, koji je tako donio prvo srebro za Krapinu. Četvrto zlato za Stubicu osvojio je Dario Boroša u kategoriji do 70 kg, gdje je pokazao jako dobru tehniku. Danijel Kruljec izgubio je u finalu kategorije do 80 kg i morao se zadovoljiti srebrom, nakon zagorskog finala u kojem je prvak države postao borac Đidare Matija Bingula. I na kraju brončanu medalju osvojio je Matija Petrinić.

 

-Osvojili smo četiri zlatne medalje, jednu srebrnu i jednu brončanu. S obzirom na epidemiološku situaciju, zabranjeno nam je bilo trenirati, ali natjecanje je dopušteno. Stožer je malo kontradiktoran pa je u Hrvatskoj sve moguće. Unatoč tome, uspjeli smo odraditi doslovno nekoliko treninga i osvojiti prva mjesta izjavio nam je Srećko Znika.

Osim Matije Bingule, prvak Hrvatske iz redova Đidare postao je i Marko Vrbanec u kategoriji do 85 kg. Đidara se još može pohvaliti i broncom Mirka Gašparića, dok je Leonard Končevski bio četvrti u kategoriji do 70 kg. -Sve čestitke mojim borcima na ovakvim rezultatima u situaciji kad je bilo nemoguće trenirati. Posebno mi je drago i zbog prvih medalja SK Krapina – izjavio nam je Đino Sinković.

Osim srebra Martina Grđana, Krapina je na svom prvom PH došla i do bronce koju je u konkurenciji juniora u kategoriji do 80 kg osvojio Luka Benc. -Prezadovoljni smo. Ovim putem se zahvaljujemo svima na podršci, a posebno našem bratskom klubu, Đidari iz Zaboka, koja nam je ustupila opremu za natjecanje – riječi su Karla Pernjeka, čelnika Krapine.

 

I na kraju Kobra je imala jednog, ali vrijednog borca Lovru Brezovečkog koji je postao juniorski prvak Hrvatske u kategoriji do 70 kg. -Trenirali smo vani i po kiši, ali isplatilo se. Mogli smo odustati od svega, ali pobijedio je sportski duh. Nadamo se da će se ova situacija oko pandemije korona virusa što prije stabilizirati i da će sve krenuti normalnim tijekom – riječi su čelnog čovjeka i trenera Kobre, Darka Milošića.

Ovo je prvo savate natjecanje u Hrvatskoj nakon 18 mjeseci pauze i unatoč smanjenoj mogućnosti treninga zagorski borci su još jednom pokazali da spadaju u vrh ovog sporta u Hrvatskoj.

Još članaka iz "Sport"

Facebook