Prethodni članak
Sljedeći članak

Saznali smo i zadnjeg sudionika polufinala

U Klanjcu odigran posljednji susret četvrtzavršnice Kupa NSKZŽ


U Klanjcu je odigran posljednji susret četvrtzavršnice Kupa NS KZŽ ( poznati se od prije polufinalisti – Gaj Mače, Golubovec i Pregrada ) između Klanjca i Zagorca iz Krapine u kojem je sa 3:0 slavio krapinski Zagorec.

Oba sastava na teren su istrčali u promijenjenim formacijama – domaćinu je nedostajalo nekoliko vrlo važnih prvotimaca dok je gost imao malo ispremiješan sastav s obzirom na sastav koji počinje prvenstvene utakmice.

No, i takovi sastavi pružili su gledateljima izuzetno dobru utakmicu u kojoj je dominirao Zagorec što je bilo i očekivano s obzirom na dva ranga razlike u natjecanjima te nedostatak vrlo bitnih igrača u domaćoj ekipi.

Klanjec je pružio izuzetno dobar otpor Zagorcu pogotovu u prvom poluvremenu koje je završilo bez pobjednika iako i u tom vremenu Zagorec je imao izuzetno dobre prilike za postizanje pogodaka te je tako Bajan u dva navrata gađao okvir gola odličnog Humskog - u 10. minuti pogodio je prečku dok je u 22. pogodio desnu vratnicu golmana Humskog da bi loptu koja je išla prema mreži sa same crte najprije izbio Humski da bi je daleko u polje izbacio Petrović.

Bilo je to još prilika ali je svakako najizrazitija bila iz 41. minute kada je Uchida krenuo sam prema golu domaćina ali ga je dobro pratio Petrović i u trenutku kada je Uchida želio poentirati uklizao i izbacio loptu u korner.

U ovom osvrtu bilo bi nepravedno istaknuti odličnu igru igrača Klanjca koji su od prve do posljednje minute susreta davali zadnji atom svoje snage kako bi spriječili kvalitetnijeg protivnika da postigne gol – nije bilo izgubljene lopte, agresivnost na granici dozvoljenog, veliko htijenje za postizanje pogodaka, i mogao bi tako nabrajati u nedogled borbenu i karakternu igru domaće ekipe te jednom riječju ili neka bude nekoliko – bravo dečki iz Klanjca tako se brane boje svog kluba i uopće me ne iznenađuje njihov odličan plasman u 1. ŽNL te će, uvjeren sam, već sljedeće godine zaigrati u rangu više.

Drugo poluvrijeme otvoreno je pogotkom Zagorca. Igrala se 50. minuta kada je Bajan odlično gurnuo loptu u dubinu gdje ju dočekuje Uchida te izbija sam pred Humskog te je realizacija bila samo pitanje rutine.  Susret je zaključen šest minuta kasnije – isti akteri uz pred asistenciju Landripeta i Zagorec je otišao na nedostižnih 2:0. Točku na i u 82. minuti postavio je Christian zaključivši utakmicu s rezultatom – Klanjec 0. Zagorec 3.

Još jednom moram istaknuti dobru igru Klanjca i Zagorca te odličnu atmosferu na tribinama stadiona te sam mišljenja da bi tako trebalo biti na svim utakmicama, koliko god one bile značajne, na svim stadionima naše Županije a sigurno i Hrvatske. Veliki doprinos takvom ugodnom ugođaju na ovoj utakmici, osim nogometaša i navijača,  dali su i suci, na koje se najčešće svi mi iz navijačkih pobuda najviše ljutimo, - Ivan Kumpar, glavni sudac, te pomoćnici Boris Petriško i Nikola Bedeniković.

Parovi polufinala izvlače se na Zimskom plenumu NS KZŽ, a za podsjetnik- to su: Zagorec Krapina, Gaj Mače, Golubovec i Pregrada.

Klanjec – Zagorec 0:3

Klanjec. Igralište NK Klanjec. Gledatelja: 150. Sudac: Ivan Kumpar ( Donja Stubica ). Pomoćnici: Boris Petriško ( Donja Stubica ), Nikola Bedeniković ( Zabok ).

Strijelci: 0:1 Uchida 50'; 0:2 Uchida 61'; 0:3 Christian 82'.

KLANJEC: Humski, Sušec ( 79. Trbuha ), Pavić, I. Petrišić, Štih, Petrović, Zgorelec, Brlek, F. Petrišić ( 81. Turčić ), Dlesk. Trener: Danijel Tomašković.

ZAGOREC: Bruči ( 85. Zaccala), Kunštić ( 84. Habjanec ), Paradžik, Stiperski ( 67. Ambrosio ), Ružak ( 57. Christian ), Uchida, Krznar, Landripet ( 76. Topolovec ), Bračević, Jazbec ( 84. Petonjić ). Trener: Ivan Zubić.

Još članaka iz "Sport"

Facebook