Prethodni članak
Sljedeći članak

[SAVATE] Zagorci ponovno uspješni

U Svetom Ivanu Zelini održano Prvnestvo Hrvatske u savateu assaut

  • Borci Stubice s trenerom Srećkom Znikom

    Borci Stubice s trenerom Srećkom Znikom


Na Prvenstvu Hrvatske u savateu assaut uspješno su nastupla i četiri zagorska savate kluba, Stubica, Đidara, Krapina i Kobra.

Najuspješnija je bila Stubica koja se kući vratila s tri zlatne, dvije srebrne i jednom brončanom medaljom, te je osvojila ekipno visoko treće mjesto.
U konkurencija juniora u kategoriji do 65 zlatnom medaljom i naslovom prvaka Hrvatske okitio se Marko Bulek, koji je na tom putu izborio tri sjajne pobjede. U seniorskoj konkurenciji naslove državnih prvaka obranili su Dario Boroša u kategoriji do 70 kg i Luka Lešković u kategoriji do 75 kg. Boroša je imao direktan ulaz u finale, a Lešković je ostvario dvije pobjede.
U kategoriji do 85 kg Marko Gospočić bio je srebrni, a isti je rezultat polučio i Zdenko Mirt u kategoriji preko 85 kg. Brončanu medalju za Stubicu osvojio je Marko Kruljec u kategoriji do 80 kg.
Zabočka Đidara kući se vratila sa četiri medalje, od čega dvije srebrnog, a dvije brončanog sjaja. U juniorskoj konurenciji srebrni su bili Lovro Novak u kategoriji do 60 kg, Krsto Smolić u kategoriji preko 85 kg. Brončane medalje osvojili su junior Dino Juranić u kategoriji preko 85 kg i seniorka Ivančica Martinić u kategoriji do 60 kg. Ekipno je Đidara osvojila deveto mjesto u konkurenciji petnaest ekipa.
Iz natjecanja u natjecanje sve bolja Krapina osvojila je tri brončane medalje. U juniorskoj konkurenciji bronačni su bili Luka Jarnjak u kategoriji do 75 kg i Antonio Presečki u kategoriji do 60 kg, a isti je uspjeh polučila i seniorka Ivana Bajcer u kategoriji do 60 kg. U ekipnom dijelu natjecanja Krapina je osvojila trinaesto mjesto.
Senior Kobre, Matija Kruhak, osvojio je brončanu medalju u kategoriji do 75 kg, a Kobra je ekipno PH završila ne četrnaestom mjestu.

Još članaka iz "Sport"

Facebook