Prethodni članak
Sljedeći članak

Rukometaši Zagorca prvaci!

Završeno prvenstvo Druge hrvatske rukometne lige U – 17 muški


U posljednjem kolu Druge hrvatske rukometne lige U – 17 za muške rukometaši Zagorca ugostili su Slogu Novoselec Križ i pobijedili rezultatom 29:17 (14:5) te uvjerljivo, bez poraza, osvojili naslov prvaka.

Od prve minute susreta vidjelo se tko je kvalitetniji sastav te su rukometaši Zagorca iz minute u minutu povećavali svoju prednost i nakon prvog poluvremena imali plus od 9 golova.

U drugom poluvremenu došlo je do malog opuštanja, gosti predvođeni svojim najboljim igračem Košićem uspjeli su koliko - toliko kontrolirati utakmicu kako domaćin ne bi otišao na preveliku razliku te je na kraju bilo relativno podnošljivo, „samo“ dvanaest golova razlike – 29:17.

Nakon posljednjeg zvuka sirene moglo je, s pravom, početi veliko veselje mladih rukometaša Zagorca, koji su, na žalost, igrali pred malim brojem gledatelja – samo pedesetak!

Najbolji strijelac kluba je Tin Švaljek s 82 postignuta gola, čeka posljednju utakmicu Sloge, kako bi saznao da li je i najbolji strijelac lige jer broj golova između njega i Lukasa Košića je dosta mala.

Rukometaše Zagorca vodi bivša rukometašica Zagorca Silvija Smrekar koja nam je rekla: „Iznimno sam zadovoljna sezonom jer osvojiti prvo mjesto u drugoj ligi je izuzetna stvar i jako sam ponosna na svoje dečke jer su to odradili borbeno i s velikom željom da završe prvenstvo tu gdje su ga i završili. K tome su izgubili samo jedan bod, ostvarivši sve pobjede osim jednog remija, tako da su prvenstvo završili bez poraza. Čestitam im od srca, i njima i Predsjedniku kluba Saši Kundihu te Upravi kluba koji su nam bili velika potpora„.

Da li bi ipak željeli, znam da je to teško, istaknuti neke igrače koji su perjanice ove generacije, pitamo.

„To je veoma teško jer svi ti dečki su dali maksimum u želji da dobro odigraju prvenstvo, što i jesu. Bili su potpora jedni drugima te se nisu željeli isticati kao da su oni ti koji su perjanice. Svi su oni perjanice kluba, a ja sam ponosna zbog takovog njihovog stava“.

Koji su planovi dalje s tom ekipom, jer oni ne mogu više igrati u juniorskoj konkurenciji, pitali smo.

„Predsjednik u Uprava kluba razmišljaju o tome da ekipu prijave za seniorski rukomet u trećoj ligi jer svi ovi dečki još su i sljedeće godine u Krapini (nemaju onih fakultetskih obveza, op.a. ). Svakako, ako se odluči da nastavimo natjecanje u III. HRL moramo dovesti još nekoliko igrača jer za taj vid natjecanja roster igrača mora biti veći od trenutnog“ – rekla nam je na kraju Silvija Smrekar, trenerica Zagorca.


Zagorec – Sloga 29:17 ( 14:5 )
KRAPINA. Sportska dvorana Srednje škole. Gledatelja: 50. Suci: Tin Magaš ( Bjelovar ), Šime Žunić ( Senj ). Delegat: Dario Zečević ( Zagreb ).
ZAGOREC: Hršak, Bogdanić (4), Pecigus, Galić (1), Švaljek (15), Petrović, Horvat, Poljak (1), Gradečak (6), Lojić (1), Merkaš (1), Vinski. Trener: Silvija Smrekar.
SLOGA: Rukljač, Paher, Dumbović (1), Matijević (1), Kokalović (1), Kordej, Mustač (4), Hosu (3), Leljak, Grebenar (2), Košić (5). Trener: Mario Špelić.
Sedmerci: Zagorec: 0 / 1.
Sloga: 0 / 2.
Žuti kartoni: Zagorec: Galić 10' 36''
Sloga: nema
Crveni kartoni: nema

Još članaka iz "Sport"

Facebook