Prethodni članak
Sljedeći članak

Rudar DZ želi četvrtu ligu

Slika se počela polako mijenjati prošle sezone, puno toga dobrog se dogodilo prvo dovođenjem Tomice Vincelja za trenera, no nedostajalo je kvalitetnih igrača koji trebaju iznijeti teret dok ovi "malci" još malo ne sastaju


Omladinski pogon Rudara iz Dubrave Zabočke u posljednjih je nekoliko godina pod vodstvom Nenada Kovačića napravio veliki iskorak. No, na žalost vjernih navijača prva je momčad pomalo stagnirala i nije bila u samom vrhu županijske prve lige, što se od nje uvijek očekuje. Mučilo je to predsjednika Maria Videka, no on i ostatak vodstva ustrajali su na putu da prije svega treba ulagati u mlade. Slika se počela polako mijenjati prošle sezone, puno toga dobrog se dogodilo prvo dovođenjem Tomice Vincelja za trenera, no nedostajalo je kvalitetnih igrača koji trebaju iznijeti teret dok ovi "malci" još malo ne sastaju. Rudar DZ još je u zimi napravio odličan posao, koji se nastavio i tijekom pandemije Covida-19. U odnosu na prošlu polusezonu igrači Rudara DZ postali su: Rhadi Mouchine, Renato Ščapec-Kukina, Valentnio Vrabec, Dominik Kuljak, Siniša Slukan, Sandro Vincelj, Silvio Ferček, Fran Švaljek, Ivan Rančić, Lovro Bajsić, a najnovija je i vijest da se nakon teške ozljede oporavio i Antun Capar, koji je još uvijek željan dobrog nogometa.

 


Po svemu sudeći najveće je pojačanje marokanski napadač Rhadi Mouchine, koji je stigao iz Rudara DZ. Pravi napadač killer, željan, lopte koji zna zabiti pogodak. To je upravo najviše trebalo Rudaru. Kvalitete Renata Ščapec-Kukine ne treba puno predstavljati, kod njega je samo pitanje koliko će od obaveza moći trenirati. Ne smijemo ni zanemariti mlade igrače Zagorca Vincelja, Ferčeka i Švaljeka, koji su polako i počeli ulaziti za Zagorec u trećoj ligi, a imaju i iskustvo igranje prve juniorske lige. Tu su i domaći asevi Filip Kovačić i Roberto Pavetić, koji su izdanci nogometne škole Rudara DZ. Bit će to jedan zanimljiv spoj mladosti i iskustva, koji će Tomica Vincelj sigurno znati ukomponirati u "pravi orkestar", spreman za vrh I. ŽNL KZŽ.

 


-U nekim smo igračima dobili iskustvo, a u nekima poletnost i mladost i siguran sam da ćemo odlično funkcionirati i biti u samom vrhu I. ŽNL KZŽ. Nedostajalo nam je kvalitete, sada ju imamo, stalno radimo na infrastrukturi, gdje moram spomenuti i pomoć Grada Zaboka i situacija u klubu je odlična. Nemam što kriti, Rudar DZ želi četvrtu ligu - riječi su predsjednika Maria Videka.

 


Da se u Dubravi Zabočkoj ne prijeti iz "praznih puški" bilo je vidljivo već iz prve utakmice kada je Rudar sa 7:3 pobijedio novog četvrtoligaša Stubicu. Na turniru u Poznanovcu Rudar DZ je poražen nakon lutrije penala, s time da je u polufinalu odigrao 0:0 protiv četvrtogligaša Tondacha. U posljednjoj pripremnoj utakmici nakon vodstva od 2:0, Rudar je poražen od Golubovca s 3:2, no taj poraz ne zabrinjava jer je Vincelj isprobavao razne opcije i rezultat nije bio primaran, čime nikako ne želim umanjiti neupitnu kvalitetu Golubovca, koji uvijek ima zanimljivu i kvalitetnu momčad i konkurira za sam vrh.
-Hvala predsjedniku Videku što mi je omogućio da radim s ovako kvalitetnim nogometašima. Ne tražim alibi, ali morat ćemo biti malo strpljivi. Puno je tu novih igrača i trebat će nam malo vremena da se u potpunosti posložimo, a onda ćemo biti spremni i za najveće domete - riječi su Tomice Vincelja.

Još članaka iz "Sport"

Facebook