Prethodni članak
Sljedeći članak

Roko Leni Ukić oduševio polaznike Croatia basketball campa

Druga grupa Croatia basketball campa počela s radom


Stotinjak dječaka, polaznika druge grupe Croatia basketball campa, imalo je odličan uvod u prvom danu kampa. Posjetio ih naš prekaljeni i još uvijek aktivni košarkaš, Roko Leni Ukić. Njegova impresivna karijera, u kojoj je od 2008.-2010. proveo u NBA ligi još je itekako živa. Posljednu je sezonu Roko uspješno odigrao u francuskokm Levalloisu. A sve je počelo 2000. godine, kada je s nepunih 16 godina debitirao za Split. Tu se zadržao sve do 2005., a onda je krenula velika karijera. Tau Ceramica, Barcelona, Lotomatica Roma, da bi 2008. otišao u NBA, točnije u Toronto Raptorse. Još je sezonu proveo u Milwakuee Bucksima, da bi se 2010. vratio u eurpsku košarku, točnije u Fenerbahce, s kojim je dvije sezone za redom bio prvak Turske. Slijedile su četiri sezone u Panathinaikosu, a u sezoni 2014./2015. Ukić se vratio u Hrvatsku, točnije u Cedevitu. Potom je igrao za Varese, Cantu, AEK, da bi se 2017. ponovno vratio u Cedevitu iz koje je otiša u Levallois u kojem je i danas aktivan. Godine 2013. proglašen je MVP-a grčkog prvenstva, a u svojoj je karijeri osvojio 16 raznih naslova, a uz sve to imao je i vrlo bogatu karijeru u reprezentaciji Hrvatske.

Dječaci su ga pristojno "rešetali", a Roko je strpljivo odgovorao na pitanja i otkrio mnoge zanimljive detalje iz svoje karijere. Naravno nagalasak je bio na NBA. Tako smo primjerice saznali da je u jednoj utakmici čuvao Le Brona Jamesa i to prilično dobro. Prvi koš je zabio protiv Philadelphie iz kontre. Najviše koševa, 24, zabio je San Antnoniu. Idoli su mu bili Penny Hardawaj i Reggi Miller. Najteže mu je bilo igrati protiv Tonya Parkera. Prisjetio se je i derbija Panathenaikosa i Olympiacosa, u kojima je po pravilu igrao uvije na vrlo visokoj razini i imao teške dvoboje sa Spanoulisom, a za navijače PAO-a rekao je da su najbolji na svijetu. Najteži poraz bio mu je u dresu reprezentacije u utakmici protiv Srbije, na Olimpijskim igrama u Riju. Činilo se da bi ga dječaci dva sata mogli ispitivati o njegovoj karijeri, no valjalo je nastaviti program.

Roko Leni Ukić:"Dječaci mogu puno profitirati u ovakom kampu"

- Dojmovi su stvarno sjajni. Uvjeti su odlični, a usredotočenost dječaka i trenera je na najvišem nivou. Sve skupa je na jednoj vrhunskoj razini. Ja nažalost nisam u svojim mladim igračkim danima bio polaznik ovakvog kampa, nije ih bilo puno, jer sam počeo trenirati u ratnim godnima, međutim mislim da svaki mladi igrač može puno profitirati u ovakom kampu - riječi su Roka Lenija Ukića, nakon ugodnog druženja s dječacima i mladićima iz druge grupe Croatia basketball campa.

Još članaka iz "Sport"

Facebook