Prethodni članak
Sljedeći članak

Rezultat iz Novog Golubovca najviše obradovao Zabočane


U 24. kolu 4. NL središte skupina A, Golubovec je dočekao Ravnice. Bio je to derbi, utakmica važna u borbi za sam vrh, za Ravnica i za naslov, a za Golubovec gotovo presudna utakmica, jer je samo pobjeda omogućavala kakvu takvu šansu za ponovnu aktivaciju borbe za prvo mjesto.

Abramović u završnici poluvremena za vodstvo Ravnica

Početno ispitivanje snaga potrajalo je desetak minuta. Tek u 12. minuti vidjeli smo prvi udarac na utakmici. Matija Bobek se našao na dvadesetak metara od gola na desnoj strani, dobio loptu, okrenuo čuvara i pucao, ali dosta preko gola. Isti je igrač zaprijetio i u 15. minuti, kada je nakon slobodnog udarca dobio loptu na desnoj strani u kaznenom prostoru, opet je prevario čuvara i pucao, a golman gostiju Patrik Gujić je obranio. Lopta je ostala u posjedu domaćina pa je na kraju akciju završio Silvio Vukić udarcem sa 25 metara preko gola.

Gosti prvi puta prijete u 25. minuti, kada je Ivor Horvat ubacio po zemlji s lijeve strane na Svena Ivančića, no Filip Škvorc je izašao na vrijeme i iščeprkao loptu iz nogu Ivančića pa Ravnice i dalje ostaju bez udarca. Prvi je udarac stigao u 28. minuti kada je iz slobodnjaka Ivan Abramović ubacio na pet metara, Škvorc izbija na 30 metara, gdje dolazi Dan Rmuš i puca, no domaći blok odrađuje posao prije Škvorca.

U 35. minuti slobodan udarac za Ravnica na dvadesetak metara, koji je izazvao bijes domaćina. No Abramović je pucao u živi zid. U 40. minuti Kuharić puca izravno iz kornera i to fantastično, golman je već svladan, ali lopta ipak završava na prečki.

Ravnice su u zadnjih 15 minuta prvog poluvremena izgledale nešto bolje i to su u 45. minuti pretvorili u vodstvo. Lopta je ubačena s desne strane na drugu stativu, Abramović je ostao sam, Škvorc izašao na njega ali samo je malo blokirao udarac, no lopta je krenula prema golu. Netko od domaćina izbio je loptu negdje oko crte, ali pomoćni sudac je vrlo brzo pokazao da je lopta prešla crtu. Tako Ravnice na odmor odlaze da vrijednim vodstvom.

Robert Kuharić za podjelu bodova

Golubovec je u nastavak krenuo sa jasnom vizijom povratka u utakmicu. Vidjelo se da ih primljen gol u završnici prvog dijela nije obeshrabrio. U blagoj inicijativi, u 56. minuti stigli su do izjednačenja. Nakon prekida sa desne strane, lopta je završila u gužvi, a tu se najbolje snašao Kuharić i pogodio za 1:1. U 61. minuti umalo preokret. Kuharić je iznio jednu loptu u kontru, pretrpio prekršaj, ali je lopta otišla za Darija Bobeka, sudac je pustio prednost i Bobek se spustio pred gol iskosa, pucao, Gujić je nekako obranio, ali se lopta odbila do Josipa Mlakara, koji je na samo par metara, ali Gujić sa zelje uz pomoć Lukasa Rošića nekako brani.

Ravnice pak u 67. minuti imaju odličnu priliku iz slobodnjaka sa 19 metara po sredini. Puca Dominik Horvat, ali dosta preko gola. Na drugoj strani korneri postaju jako opasni za goste. U 74. minuti nakon ubacivanja iz kornera, prava panika pred golom, no nekoliko igrača promašuje loptu i na kraju opasnost prolazi. U 75. minuti za Ravnica sa 20 metara puca Martin Buzuk, a za Golubovec R. Kuharić, no u oba slučaja golmani brane.

U završnicu i jedni i drugi ulaze sa jasnom željom da stignu do pobjede, no do prilike se dolazi teško. Na početku nadokande Kanceljak puca sa 30 metara, no lopta završava u bloku, pa je još prilika za kontru gostiju, ali im ne uspijeva. Otvaraju se i jedni i drugi, ali i rade greške. U trećoj minuti nadoknade Kuharić dobiva loptu an poklon, ali puca u blok sa 18 metara.

U četvrtoj minuti nadokande napadaju gosti, nakon ubacivanja, netko od gostiju pokušava glavo iz gužve, no Škvorc lako to hvata. Do kraja nema više prilika i ovaj zanimljivi derbi završava bez pobjednika 1:1. Rezultat je to koji je najviše obradovao vodeću Mladost iz Zaboka, koja je sada povećala prednost pred Ravnicama, nakon pobjede kod Sesvetskog Kraljevca. U 25. kolu Golubovec gostuje kod Devetke.

4. NL – središte, skupina A, 24. kolo

GOLUBOVEC – RAVNICE 1:1 (0:1)

SUCI: Puškarić, Lesar, Knezović;  GLEDATELJA: 100

STRIJELCI: 0:1 Abramović 45', 1:1 R. Kuharić 56'

GOLUBOVEC: Škvorc, Mat. Bobek, Risek (68' N. Bobek-Brus), Tepuš (76' Horvat-Vuk), N. Bobek, D. Bobek, R. Kuharić, Kanceljak, Vukić, Mar. Bobek, Mlakar; trener. Tomislav Škudar

RAVNICE: Gujić Patrik, I. Horvat, Rošić, Rogač, Trebotić, Abramović (46' Rihtar), Ćibarić, Ivančić (76' Levanić), Rmuš (59' Bakić), Buzuk, Ferguson (46' D. Horvat); trener: Domagoj Kosić

Još članaka iz "Sport"

Facebook