Prethodni članak
Sljedeći članak

[REVIJALNA UTAKMICA] Zagorski delegati pobijedili zagrebačke

Delegati ZNS –Delegati NSKZŽ 0:3


U petak je u Zagrebu, na igralištu NK Trnje odigrana zanimljiva, revijalna, a opet vrlo ozbiljna nogometna utakmica. Na terenu su se našli s jedne strane nogometni delegati ZNS-a, a s druge strane gosti nogometni delegati NSKZŽ.

Riječ je na neki način o uzvratnoj utakmici, jer prije nešto manje od godinu dana isti su protivnici igrali u Zagorju, točnije u Svetom Križu Začretju. Tada su pobijedili gosti iz Zagreba sa 4:1. A ovaj puta zagorski delegati su uzvratili i slavili sa 3:0. Imali su i malu pomoć točnije pojačali su ih sudac Drago Žegrec, zatim Hrvoje Merkaš, Stjepan Očić i Marko Sirovec, te rektor Svetišta MBB preč. Domagoj Matošević, koji je tako imao priliku zaigrati na igralištu svega pedesetak metara od rodne kuće u Trnju.

Boje zagorskih veterana branili su i delegati Stjepan Kos, Zoran Martinić, Jurca Putanec, Juraj Sirovec, Vladimir Biller, Željko Hohnjec, Nikola Očić, Radovan Borovčak, Ratomir Kramar i Darko Dlesk. Kad je kretanje rezultata u pitanju zagorske je delegate u vodstvo doveo Ratomir Kramar i to već u 18. minuti. Da se Zagorci u Zagrebu ne šale, potvrdio je u 41. minuti Drago Žegrec zabivši za 0:2, da bi u 55. minuti opet Žegrec postavio i konačnih 0:3. U zadnjim trenutcima utakmice Kramar je mogao zabiti i za 0:4, no prema službenoj verziji ostao je bez snage u završnici i predao loptu domaćem golmanu. Tek u kasnijoj analizi zagrebački su delegati skužili kak da sve skupa okrenu na svoju stranu pa su izvukli činjenicu da su u Zagorju slavili sa 4:1, pa se osjećaju ukupnim pobjednicima.

Tako nam je Kramar postao tragičar, pa sad razmišlja da ipak negdje organizira eventualnu majstoricu. Inače, pobjednici su imali i brojnu podršku kolega koji su navijali: Branko Kušan, Petar Bedeniković, Zvonimir Mrkoci, Mladen Ciglenečki, Slavko Tepuš, Herman Tuđa, Josip Majsec, Stjepan Postružin i Zoran Pozaić. Sve u svemu bilo je ovo još jedno ugodno druženje i rekreacija nogometnih djelatnika i prijatelja iz dva nogometna središta, koje je naravno imalo i treće poluvrijeme, ali s njega nismo dobili nikakve izvještaje.

Još članaka iz "Sport"

Facebook