Prethodni članak
Sljedeći članak

Reagiranje načelnice Mladenke Mikulec na objavu NK Gaj Mače


Na naš tekst o ostavci vodstva kluba NK Gaj Mače, priopćenjem se oglasila i načelnica Mladenka Mikulec. Priopćenje prenosimo u cjelosti:

Novonastala situacija oko NK Gaj-a Mače ishitrena je i neosnovana. Općina Mače je prije svega „majka“, a ne „maćeha“ svojim mještanima i udrugama te brine o njihovim potrebama, a ne kažnjava ih.

Povijest cijelog ovog problema „ograda“ je imala potpuno drugi tijek od navedenog

• 2018. godine NK Gaj Mače izrazio je potrebu za obnovom dotrajale ograde uz igralište. Rebalansom općinskog proračuna i kroz javni poziv za sportske udruge dodijeljeno im je 25.000,00 kuna za obnovu ograde. Tokom izgradnje nisu zaprimljene nikakve pritužbe ni nepravilnosti.
• U svibnju 2019. godine, grupa mještana koji žive u ulici uz ogradu, uputila je Općini prigovor vezan uz visinu ograde koja je po obnovi postala nešto viša, a reklamni panoi kao njen sastavni dio čine vizualno „zid“ ispred njihovih kuća. Po zaprimanju prigovora, kao institucija, dužni smo ga proučiti, ispitati i postupiti u skladu sa zakonima. Prigovor je bio upućen nama budući da je sama čestica na kojoj se nalazi ograda u vlasništvu općine, a na upravljanju kluba. Zbog svega navedenog predložili smo upravi Nogometnog kluba Gaj Mače zajednički sastanak kako bismo ispitali opravdanost pristiglog prigovora.
• Dana 07.06.2019. godine održan je sastanak predstavnika općine i kluba NK Gaj Mače. Prisutni su bili predsjednik, tajnik te član UO NK GAJ-a Mače, načelnica, zamjenik načelnice i predsjednik Općinskog vijeća Općine Mače. (Zapisnik Vam u cijelosti prilažemo). Na sastanku je klub priložio uvjete HNS-a, MUP-a, a uvidom u naš prostorni plan i komunikacijom sa Uredom za prostorno planiranje zaključeno je da ograda zadovoljava sve navedene propozicije.
Navodimo dio Zaključka sa navedenog sastanka: “ prisutni razmatraju što bi se moglo učiniti kako bi se pronašlo najbolje rješenje koji bi zadovoljilo sve, a da se ograda ne mora srušiti (možda da se makne svaka druga reklama, da se vizualno nešto promijeni, da se spuste ili smanje plakati i sl.). Smatraju da treba pozvati i obaviti razgovor sa svim građanima potpisnicima. Predsjednik Općinskog vijeća gospodin Mladen Sedak Benčić navodi da dogovoreni sastanak ne treba smatrati tragičnim te ovdje postoje dva interesa, jedan interes NK Gaja i drugi interes susjeda. Također, navodi kako je to ograda za koju ne treba građevinska dozvola, rađena je u skladu sa zakonskim propisima te stoji iza toga da ograda ostane u gabaritima u kojima je napravljena sada.
Gospodin Ščapec (predsjednik NK Gaja) se zahvaljuje u ime kluba na prethodno iznesenom mišljenju te navodi da zna da nitko nije protiv kluba te se slaže u potpunosti da se pozovu svi potpisnici te da se pokuša pronaći rješenje na obostrano zadovoljstvo.
Prisutni su se jednoglasno složili da sve potpisnike prigovora treba pozvati na sastanak te su odredili datum, mjesto i vrijeme sastanka.“
• Na dogovorenom sastanku održanom 14.06.2019. godine rasprava nije došla dalje od prve točke (čitanje prigovora mještana), a nakon kraće rasprave predstavnici kluba ustali su i demonstrativno napustili sastanak uz obrazloženje da im je dosta ovakvih problema te da cijeli upravni odbor i predsjedništvo daju ostavke na svoje pozicije te da će njihova ostavka biti uskoro javno objavljena.

OSVRT NAČELNICE NA CJELOKUPNU SITUACIJU

Želim naglasiti da NK GAJ Mače ima bezuvjetnu potporu i partnera u Općini kao instituciji i svim općinskim tijelima u protekle dvije godine što je vidljivo iz naše dosadašnje suradnje.

• svake godine Nogometnom klubu se osiguravaju sve veća financijska sredstva za rad. Prijašnjih godina dodijeljeno im je po 60.000,00 kuna a prošle godine više od 115.000,00 kuna. U vidu smo i ove godine imali rebalans proračuna i namjeru sudjelovati u zadovoljavanju uvjeta za ulazak u 3. ligu što im je u nekoliko navrata dano do znanja. Svjesni uvjeta i stanja zgrade nogometnog kluba, pripremili smo projektnu dokumentaciju i odradili prijavu na natječaj LAG-a Zeleni bregi za projekt: Rekonstrukcija sportskog doma Mače koja uključuje obnovu krovišta te smo pripremili dokumentaciju za obnovu i ostatka zgrade.
• prilozi iz prethodnog članka koje NK GAJ prilaže a ujedno su i nama dostavljeni (ostavka članova UO NK GAJ Mače) nisu u skladu sa Statutom kluba koji govori:
„Članu upravnog odbora mandat može prestati i prije isteka roka na koji je izabran, u slučaju: razrješenja, podnošenja pisane ili zapisnikom utvrđene ostavke, gubitka poslovne sposobnosti i nastupa okolnosti zbog kojih više ne bi mogao obavljati svoju dužnost- čl. 34.) Slijedom navedenom UO NK Gaj Mače ne može dati ostavku Općini Mače niti dati klub Općini na upravljanje.

VAŽNO:
• Prema našem saznanju i dostavljenom dopisu vidljivo je da upravni odbor nije podnio pisane ostavke ili pak zapisnikom utvrđene ostavke sukladno čl. 34. Statuta NK Gaja Mače, te nije održana izvanredna skupština koja bi ostavke zaprimila.
• Nadalje, čl. 53. Statuta NK Gaja Mače propisani su razlozi za prestanak rada kluba a od propisanih šest niti jedan nije ispunjen. U navedenom članku 53. Statuta nigdje nije propisana mogućnost ustupanja kluba Općini.
• Ostavka UO NK Gaja nije izglasana na skupštini. Upravni odbor i predsjedništvo su i dalje na funkciji. Skupština kluba, dakle odlučuje o daljnjoj sudbini kluba a ne općina ili pojedinci.
• Mještani ne inzistiraju na rušenju ograde već su uputili prigovor na koji su tražili očitovanje i pronalazak zajedničkog rješenja.
• Općina je pokušala pomiriti zavađene strane, a klub je ishitreno reagirao. Uprava unazad 10 godina barem jedan puta godišnje razmišlja o ostavci. Problemi su dugogodišnji ali uvijek savladani. Vjerujem da će se i ovaj puta prevladati budući da činjenice govore u njihov prilog.

Načelnica

Mladenka Mikulec
mag.ing.prosp.arch

Još članaka iz "Sport"

Facebook

Zbog radova u tunelima do 05:00 sati ujutro zatvorena je autocesta A2 Zagreb-Macelj između čvorova Krapina i Trakošćan u oba smjera. Obilazak je državnom cestom DC1. Zbog zimskih uvjeta obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a prom...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program