Prethodni članak
Sljedeći članak

Radoboj se pobjedom vratio na prvo mjesto

2. ŽNL, 14. kolo: Desinić – Radoboj 0:1


U 14. kolu 2. zagorske nogometne lige Desinić je dočekao Radoboj. Bio je to veliki derbi na kraju drugog od tri kruga ovosezonske druge zagorske lige. Bila je to i izravna borba za naslov, jer riječ je o dvije vodeće ekipe. Jesenski je prvak bio Radoboj, ali sa istim brojem bodova kao i Desinić, ali to se okrenulo nakon 13. kola, u kojem je Radoboj doživio domaći poraz od Vatrogasca, pa je Desinić u ovu utakmicu ušao sa vodećeg mjesta. U prvih 45 minuta nije bilo golova, a utakmica je bila očekivano tvrda i čvrsta.

Desinić je u tom prvom dijelu bolje izgledao na terenu, no njihove akcije završavale su prije nego bi li se stvorila neka konkretna prilika. U nekoliko navrata domaćini su zaprijetili, ali bez opasnije završnice, koja bi ozbiljnije ugrozila gol Love Hrvoja. S druge pak strane, Radoboj je imao jednu vrlo dobru prigodu, kada je Dražen Kranjčec nakon ubacivanja glavom pogodio stativu. U nastavak Radoboj je krenuo bolje. Gosti su bili ti koji kao da su okrenuli nit utakmice na svoju stranu, no u tvrdoj utakmici do konkretnijih prilika teško se dolazilo. Imali su gosti i jednu situaciju jedan na jedan sa golmanom, ali i ona je propala.

Ipak, u 68. minuti nakon ubacivanja iz kornera za goste, domaći golman Zoran Pavlica izbija loptu, no ona se odbija od domaćeg Matea Halužana i odlazi u gol. Autogol za 0:1. Nakon toga Radoboj se povlači i zatvara utakmicu, Desinić pokušava povratak, no konkretnijih prilika nema. Radoboj održava vodstvo i dolazi do pobjede, kojom se opet vraća na vrh ljestvice, sa istim brojem bodova kao i Desinić, ali boljom gol razlikom, ali što je još važnije, sa 4 boda u dva međusobna susreta. Ostaje im još jedan i to u zadnjem 21. kolu.

2. ŽNL – 14 kolo

DESINIĆ – RADOBOJ 0:1 (0:0)

SUCI: Fotivec, Kumpar, Sokolić   GLEDATELJA: 150

STRIJELAC: 0:1 M. Halužan 68' AG

DESINIĆ: Pavlica, D. Halužan, Krizman, Beber, Leon Biruš, Antolić, Cigrovski, Ptičar, Stiplošek, Zanoški, Hajdinjak; klupa (leteće zamjene):

Lončarić, M. Halužan, Kučiš, Leonardo Biruš, Sporiš, Serdar, Komerički; trener: Zvonko Serdar

RADOBOJ: Hrvoj, J. Smrečki, Kranjčec, Potočki, Mikša, D. Švaljek, Fruk, Vuzem, Topolovec, F. Švaljek, Tušek; klupa (leteće zamjene): Štrok, Lamot, Tepuš, Šalković, Krsnik, A. Smrečki, Pernjek; trener: Ivan Šemnički 

 

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook