Prethodni članak
Sljedeći članak

Radoboj jesenski prvak!

U 11. Kolu 2. ŽNL Radoboj pobijedio Toplice


U 11. kolu 2. ŽNL u Radoboju je istoimeni domaćin ugostio Toplice i u vrlo dobroj igri obje momčadi slavili su domaćini na krilima Matije Vidovića, postigao hat trick , došli do pobjede rezultatom 4:2. S obzirom da je prvoplasirani Desinić visoko izgubio od Mladosti u Belcu na prvenstvenoj ljestvici došlo je do izjednačenja bodova, a Desinić i Radoboj su svoj susret završili bez pobjednika,  te je s obzirom na gol razliku jesenski prvak postao Radoboj.

U Radoboju smo gledali odličan susret koji su puno bolje otvorili domaćini te su već u sedmoj minuti susreta pravim euro golom Vidovića došli u vodstvo. Od tog trenutka domaćin još više pritišće zadnju liniju gosta kako bi što prije došli do još jednog pogotka i u 23. minuti se ispunila želja domaćina. Lopta je dugo šetala na rubu šesnaesterca Toplica i dok su se obrambeni igrači gostiju „dogovarali“ tko će izbaciti loptu u polje uzima je Vidović i sa nekoliko varki tijelom izbacuje trojicu protivničkih igrača te rutinirano sa petnaestak metara pogađa mrežu nemoćnog gostujućeg vratara i postiže svoj drugi pogodak. Do kraja poluvremena još je bilo nekoliko prilika i poluprilika na obje strane ali se rezultat nije mijenjao.

U periodu odmora glavna je tema bila koliki je rezultat u Belcu ? Nakon saznanja da Mladost vodi 2:0 protiv Desinića počelo je malo slavlje na što je reagirao domaći trener Pelin upozoravajući igrače da to zaborave i da igraju svoju utakmicu.

Izgleda da ipak upozorenje nije pomoglo jer drugo poluvrijeme pripalo je gostima iz Toplica unatoč tome što je i Radoboj postigao dva pogotka kao i Toplice. Ne znamo što je trener Grozaj rekao svojim igračima ali u drugom dijelu je to bila jedna potpuno drugačija ekipa koja je stalno prijetila nervoznom, mladom vrataru domaćina Hrvoju. Već u šestoj minuti drugog poluvremena dolazi do smanjenja vodstva domaćina kada je Hrvoj bespotrebno izašao sa svog gola na šesnaest metara i napravio nepotreban faul nakon kojeg je dosuđen slobodan udarac iz kojeg sigurno pogađa Petar Horvat. Nakon toga Toplice još žešće kreću po izjednačenje ali nespretnost napadača i dobre reakcije obrane Radoboja to sprečavaju da bi u 79. minuti David Švaljek iskoristio nesmotrenost gostujuće obrane i lako poentirao za 3:1. Šest minuta prije kraja Matija Škrnjug vraća utakmicu u neizvjesnost da bi to prekinuo dvije minute kasnije, najbolji igrač utakmice, Matija Vidović sigurno realiziravši jedanaesterac za konačnu pobjedu od 4:2.

Nakon posljednjeg sučevog zvižduka – sudačka trojka odlično obavila svoj zadatak u zahtjevnoj utakmici – moglo je početi slavlje u Radoboju jer se saznao i rezultat iz Belca. Radoboj je jesenski prvak lige!

Radoboj – Toplice 4:2 ( 2:0 )

RADOBOJ: Igralište NK Radoboj. Gledatelja: 150. Sudac: Alen Gamilec ( Krapina ). Pomoćnici: Željko Tuđa ( Zabok ), Zdenko Cavor ( Marija Bistrica ). Delegat: Božidar Mokrovčak ( Zabok ).

Strijelci: 1:0 Vidović 7'; 2:0 Vidović 23'; 2:1 Horvat 51'; 3:1 D. Švaljek 79'; 3:2 Škrnjug 84'; 4:2 Vidović 88' – 11 m.

RADOBOJ: Hrvoj, Tušek, F. Švaljek, Potočki, Mikša, D. Švaljek, Fruk, Vidović, Topolovec, Krsnik, Smrečki. Još su igrali: Cerovec, Tepuš, Šalković, Pernjek, Valjavec, Smrečki. Predstavnik Kluba: Tomislav Pelin.

TOPLICE: Leško, Kolar, Štefanić, Kidrić, Škrnjug, Kranjčec, Huško, Horvat, Kučkovećki, Gudić, Hrestak. Još su igrali: Pleško, Šoštarko, Miletić, Vnuk, Mušica, Ružak. Trener: Ivan Grozaj.

ŽUTI KARTONI: Radoboj: Smrečki )30); Krsnik (40); Hrvoj (49); Toplovec (60); F. Švaljek ( 90+1).

Toplice: Hrestak (31); Kolar (69).

Još članaka iz "Sport"

Facebook