Prethodni članak
Sljedeći članak

[PRVENSTVO HRVATSKE] Vili Sivec ponovno je brončani u seniorskoj konkurenciji

U Splitu održano Prvenstvo Hrvatske u plivanju


Na plivalištu ŠC Poljud održalo se Prvenstvo Hrvatske u plivanju za 4 dobne kategorije: seniori, mlađi seniori, juniori i mlađi juniori.  Više od 400, točnije 413 plivača i plivačica iz 35 hrvatskih klubova, koji su isplavili zadane norme,  borilo se za naslove najboljih u državi. Kategorije su bile otvorene, što znači kako su se plivači mlađih kategorija mogli ravnopravno boriti za medalje u starijim dobnim kategorijama. 

Za PK „Olimp“-Zabok nastupila je malobrojna, ali plivački jaka ekipa plivačica i plivača predvođena sportskim direktorom prof. Ivicom Androićem. Treba napomenuti kako su to mahom plivači koji se natječu u kadetskim i mlađe juniorskim kategorijama, a svi odreda ravnopravno se natječu i pobjeđuju starije plivače. Za Olimp su plivali: Lana Halapir, Jana Pavalić, Hana Sivec, Vili Sivec, Petar Pavalić i Patrik Erceg. Isplivani rezultati su izvanserijski.

Najvrijedniji rezultat ostvario je i ovaj puta fantastični Vili Sivec. On je u disciplini 200 mješovito uzeo brončanu medalju u seniorskoj konkurenciji, što mu je ujedno donijelo i zlatne medalje u mlađe seniorskoj, juniorskoj i mlađe juniorskoj konkurenciji. Uspjeh je tim veći što je Vili u ovoj utrci iza sebe ostavio legendarnog hrvatskog plivača, Maria Todorovića, za tri stotinke. Nenadmašni Vili je još uvijek mlađi junior, a ove je godine dohvatio već dvije seniorske medalje. Svaka čast! To nije bilo sve od Vilija. Na 50 leptir uzeo je srebro u konkurenciji mlađih seniora, dok je u juniorskoj i mlađe juniorskoj kategoriji postao državni prvak i u toj disciplini. Sjajnom nastupu Vili je pridodao i zlato na 200 leptir u mlađe juniorskoj konkurenciji, te bronce u mlađe seniorskoj i juniorskoj konkurenciji. Bronca u seniorskoj u toj disciplini izmakla mu je za dlaku, u A finalu osvojio je četvrto mjesto. I na kraju u disciplini 50 slobodno Vili je uzeo srebro u konkurenciji mlađih juniora.

Odlična Jana Pavalić

Odlična je bila i Jana Pavalić, najmlađa natjecateljica finala na 50 slobodno. Ana je u toj disciplini uzela broncu u mlađe juniorskoj konkurenciji, kod juniorki je bila šesta, dok je u konkurenciji mlađih seniorki i seniorki uzela sedmo mjesto, iako je još kadetkinja. Jana je još bolja bila na 50 leptir gdje je uzela srebro u konkurenciji mlađih juniorki, dok je na 100 slobodno bila četvrta u konkurenciji mlađih juniorki, što znači da joj je medalja izmakla "za dlaku".

Vrlo aktivan bio je Petar Pavalić. On je na 100 leđno bio deseti kod mlađih juniora, na 200 leđno bio je osmi kod mlađih junior i deseti u konkurenciji juniora, a isti je uspjeh ponovio i na 200 mješovito.

Patrik Erceg istaknuo se s dva pet mjesta u konkurenciji mlađih juniora i to na 50 i 100 leptir.

Hana Sivec stigla je do A finala na 100 leptir gdje je osvojila osmo mjesto, što joj je ujedno donijelo i šesto mjesto u konkurenciji mlađih seniorki, te peto mjesto u konkurenciji juniorki.

I na kraju Lana Halapir osvojila je 14. mjesto na 200 leptir u konkurenciji seniorki, a taj joj je rezultat ujedno donio i 13. mjesto u konkurenciji mlađih seniorki i juniorki. Olimpova splitska plivačka „Bajka na dlanu“ završila je s ukupno 12 zasluženo osvojenih medalja i još jednom pokazala da je ovaj klub na pravom putu.

 

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook