Prethodni članak
Sljedeći članak

PRVENSTVO HRVATSKE U MOTOKROSU: Karas ponovno ispred Hranića

Na stazi Draga u Rakovom potoku vožena je utrka Prvenstva Hrvatske u motokrosu


foto: Dino Lončar

Po vrućem i sparnom vremenu vožena je utrka PH u motokrosu na stazi Draga u Rakovom potoku. U odsustvu Matije Kelave, u elitnoj open klasi slavio je vodeći u poretku, Luka Crnković uvjerljivo u obje vožnje. Drugi je bio Dejan Zver, a treći Matej Jaroš. U ukupnom poretku nakon šest utrki Jaroš je drugi, a Zver treći.
Povratkom Hrvoja Karasa, Nikola Hranić napokon ima pravog protivnika u klasi MX2. Nakon što je trijumfirao u prvoj vožnji, Hranić se zbog ozljede gležnja morao šparati u drugoj vožnji, što je iskoristio Karas i pobjedom je stigao do ukupne pobjede u Rakovom potoku, ispred Hranića, dok se Vragotuk s dva osvojena druga mjesta morao zadovoljiti tek trećom pozicijom. U ukupnom poretku Hranić je i dalje vodeći s 261 bodom, Karas je drugi s 248, a Vragotuk treći s 226 bodova.

Luka Kunić i dalje briljira u klasi MX85. Mnogi ga vide i novim nasljednikom Nenada Šipeka. Kunić je očekivano bio najbolji i u Rakovom potoku, a za sada u PH još nikome nije gledao u leđa i ima maksimalnih 300 bodova. Puno je zanimljiva borba za drugo mjesto između Mie Ribić i Dine Lončara. Ovaj puta Mia je bila uspješnija od Dine, a u ukupnom poretku Mia ima 12 bodova prednosti (256-244).
U klasi B-open, Dinko Folnović bio je ukupno četvrti, ali drugi do hrvatskih vozača. Roman Cvitković ponovno je bio ispred njega, no u ukupnom poretku još uvijek je vodeći Folnović s 213 bodova, Cvitković je drugi sa 183, a Roberto Petaj treći sa 179 bodova.

MK MX Šipek team, kojeg je ustrojio legendarni Nenad Šipek, velikim koracima ide prema vrhu u ekipnom poretku svih konkurencija. Kod seniora je team Nenada Šipeka osvojio treće mjesto u ekipnom poretku, istu je poziciju osvojio i kod juniora, dok je među turistima bio treći. Odlično gura i MK Bedekovčina koja je u Rakovom potoku bila druga u seniorskom i juniorskom dijelu natjecanja.

Rezultati

MX open: 1. Luka Crnković 50 (MCK Zagreb), 2. Dejan Zver 42 (MK Bedekovčina), 3. Matej Jaroš 38 (MK Požega promet), ..
MX2: 1. Hrvoje Karas 45 (MK Karas team), 2. Nikola Hranić 45 (MK Bedekovčina), 3. Filip Vragotuk 44 (MK MX Šipek), . 5. Mischel Filipaj 32 (MŠD Zabok), ...
Ekipno seniori: 1. MK Požega promet 108, 2. MK Bedekovčina 87, 3. MK MX Šipek 82, .. 6. MŠD Zabok 32, ..
MX50: 1. Alex Novak 50, 2. Rok Gracer 42 (oba MCK 97), 3. Jurica Prančić 40 (MK Bedekovčina), .
MX65: 1. Jan Janković 50 (MK MX Šipek), 2. Tin Troha 42 (MK Gajs tim), 3. Nika Vorel (MCK 97)

Još članaka iz "Sport"

Facebook