Prethodni članak
Sljedeći članak

Proglašeni najbolji sportaši i sportašice Krapinsko-zagorske županije za 2014. godinu

Najboljim sportašem Krapinsko-zagorske županije za 2014. godinu proglašen je triatlonac Matija Lukina


Zamjenik župana Krapinsko-zagorske županije Anđelko Ferek-Jambrek prisustvovao je u petak, 23. siječnja 2015. godine u Gornjoj Stubici svečanosti proglašenja najboljih sportaša i sportašica Krapinsko-zagorske županije za 2014. godinu, koju je organizirala sportska zajednica Krapinsko-zagorske županije.

Najboljim sportašem Krapinsko-zagorske županije za 2014. godinu proglašen je triatlonac Matija Lukina, za osvojene naslove prvaka Hrvatske u sprint i olimpijskom triatlonu i osvojeno 3. mjesto na Balkanskom prvenstvu u Elite man triatlonu.

Najboljom sportašicom za prošlu godinu proglašena kuglačica Klara Sedlar, koja je sa reprezentacijom Hrvatske osvojila naslov juniorskih svjetskih prvakinja u kuglanju ekipno i drugo mjesto pojedinačno. Najboljom muškom ekipom u 2014. godini proglašeni su igrači košarkaškog kluba Zabok, koji su lani osvojili 6. mjesto u A1 hrvatskoj košarkaškoj ligi i ostvarili plasman među osam ekipa u Kupu Krešimira Ćosića.

Najbolja ženska ekipa u 2014. godini je atletska ekipa SD Stubica, koja je osvojila 3. mjesto na prvenstvu Hrvatske u krosu. Na svečanosti su dodijeljene i priznanja za životno djelo. Ovogodišnji lauerat je Stjepan Frinčić, bivši nogometaš i tenisač a isto priznanje posthumno je uručeno i Srećku Tisaniću, treneru NK Mladosti iz Zaboka.

U prigodnom obraćanju zamjenik župana Anđelko Ferek-Jambrek čestitao je svim nagrađenim sportašima i sportašicama te im je ujedno zahvalio što sa svojim sjajsnim rezultatima promoviraju Krapinsko-zagorsku županiju.

Svečanosti proglašenja najboljih sportaša i sportašica Krapinsko-zagorske županije prisustvovali su i pomoćnik ministra znanosti obrazovanja i sporta Tomislav Paškvalin, načelnik općine Gornja Stubica Jasmin Krizmanić, bivši vaterpolist Dubravko Šimenc i sportski novinar Mićo Dušanović.

Dodjelu priznanja organizirala je Sportska zajednica Krapinsko-zagorske županije, koja okuplja 155 klubova i udruga sa 8400 sportaša i sportašica.

Još članaka iz "Sport"

Facebook