Prethodni članak
Sljedeći članak

Procurila snimka! Mamić se i dalje bori za Dinamo: ''Dajte se pokrenite''


Kulminacija borbe za vlast u Dinamu. Devet dana uoči sjednice Skupštine razbuktava se borba za svakog člana kluba, a unatoč nedavnoj najavi Zdravka Mamića kako odustaje od borbe za Dinamo, Jutarnji je došao u posjed audio snimke koja nedvojbeno dokazuje da to nije točno.

Štoviše, u njoj naglašava da će on u ime svih novoupisanih članova uplatiti članarinu, a u svoju priču uključio je i bivšeg nogometaša Dinama Marija Bonića. Mamićeva struja najviše novih članova traži po Bosni i Hercegovini.

Prema Dinamovom statutu osam najuspješnijih povjerenika kluba (prema broju članova koje su angažirali) imaju pravo sudjelovanja i glasovanja na Skupštini kluba koja je zakazana za 9. ožujka.

Ovo je situacija koja se razvija jer su u velikoj borbi za tih osam skupštinara i navijači okupljeni oko Bad Blue Boysa koji u ovoj borbi surađaju s predsjednikom Izvršnog odbora Mirkom Barišićem. I BBB rade na masovnom učlanjivanju u Dinamu, a dio njih bi se danas u 14 sati trebao ponovno sastati s Barišićem, piše jutarnji.

Transkript poruke Zdravka Mamića:

"Dragi moji prijatelji i dragi moji dinamovci. Evo, po prvi put se uključujem u rad naše grupe i ne mogu ovo više gledati ovako sa strane. Moram se aktivirati, ipak sam to dužan našem Dinamu i svima vama. Konkretno, molim vas da prestanemo ili smanjimo komunikaciju koja nema nikakve koristi i koja nije dovoljno efikasna, nego se konkretno angažirajmo svaki od nas na prikupljanju članova da bi najmanje četiri naša povjerenika, a onda i petog da dodamo. Da vidimo tko je taj peti, a da je naš, i da ga izguramo da uđu (svih pet) u skupštinu. Svaki drugi scenarij bio bi dokaz da smo potpuno nesposobni. Što konkretno treba napraviti? Krenite sve svoje bližnje, sve svoje susjede, rođake, prijatelje diljem Hrvatske, gdje god ih imate, krenite … Pošaljite im listu što treba sve da bi se postalo član Dinama. Pošaljite im listu što treba sve da bi se postalo član Dinama, pošaljite im ono jedan, dva, tri, četiri … Ljudi neka to ispune, recite im da će biti učlanjeni, da će dobiti člansku iskaznicu i da neće trebati platiti članarinu. Članarinu ćemo platiti mi iz našeg fonda, a taj fond ću osigurati ja. Prema tome, vi ako ćete dati svoj doprinos, da ćete vi nekoga platiti ili osigurati neka sredstva za neke ljude - to je dobrodošlo. Ali nemate brige, ono što nećete moći napraviti, napravit ću ja. Ali dajte se pokrenite, ako nismo u stanju skupiti nas toliko koliko nas ima dvije-tri tisuće članova, onda smo potpuno nesposobni. Idemo skupljati na mail i na whats up primati, znači, te podatke, a onda ćemo ih u datom trenutku, tamo od ponedjeljka pa nadalje do kraja roka, upisivati onim povjerenicima kojima će biti potrebno. Od jedan do pet. Ja mislim da trebamo ići na minimalno pet ljudi. Četiri su nam visoko, trebamo ih još zacementirati, i petoga jednoga dodati. Gurnut ćemo sve do njega. Evo, to je moj za sada doprinos. Ja sam u kontaktu s kime treba i ovaj, slijedim vas, pratim vas. Ovu bitku moramo dobiti po cijenu života. Ali s konkretnim radnjama, onako kao što je to rekao moj ratnik i prijatelj Štef Kezerić. Ajmo biti konkretni i suvisli. Pusa svima za sada!"

Snimku poslušajte ovdje.

Još članaka iz "Sport"

Facebook