Prethodni članak
Sljedeći članak

Pročitajte kako je Radoboj stigao do naslova - bilo je iznimno dramatično

U Radoboju istoimeni domaćin ugostio Desinić


U posljednjem kolu 2. ŽNL Radoboj je ugostio trećeplasirani Desinić i morao osvojiti sva tri boda da bi postao prvak lige jer drugoplasirani Mladost ( B ) zaostajao je samo jedan bod. Nakon velike borbe pobjeda, 2:1, pripala je Radoboju a time i naslov prvaka 2. ŽNL.

Susret su odlično otvorili domaći igrači i već u šestoj minuti preko Kranjčeca dolaze u vodstvo. Ovom pogotku prethodilo je igranje rukom Cigrovskog nakon što ga je driblingom iz ravnoteže izbacio Luka Topolovec te je sudac Jerneić opravdano pokazao na bijelu točku. Jedanaesterac je izveo Kranjčec u desnu golmanovu stranu. Pavlica ga je pročitao ali je udarac bio prejak te je lopta odsjela u mreži.

Ovaj pogodak kao da je „u glavu mladih igrača „ Radoboja usadio misao: Gotovo je ! Od tog trenutka počinje igrati desinić a igra Radobojase pomalo raspada. Uzalud je trener domaćina „poderao“ svoj glas upozoravajući ih na opasnost koja slijedi. Desinić je stiskao i stalno prijetio domaćem golmanu Hrvoja te u takovoj igri stvaraju tri odlične prilike, neki bi rekli tri „mrtvaca“ od kojih je najizglednija bila ona jedanaestoj minuti kada je Krizman iskoristio nepažnju obrane Radoboja te uputio prema praznoj mreži domaćina ali ju je na čudesan način uspio stići golman Hrvoj te je izbacio u korner. Odlična reakcija kao što su bile i ostale dvije kada su brojni gledatelji vidjeli loptu već u mreži – nakon udarca glavom Bebera te slobodnog udarca Hajdinjaka.

Unatoč još nekoliko poluprilika do kraja poluvremena mreže su ostale nedirnute te se otišlo na odmor prednošću Radoboja iz šeste minute.

Ipak, znalo se, ako se igra Radoboja ne popravi gol je visio u zraku.

U nastavku susreta opet dominira Desinić u 52. minuti konačno koristi jednu svoju odličnu priliku. Upućen je centaršut sa desne strane obrane Radoboja na drugu stativu gdje ju dočekuje jedan igrač Desinića i ubacuje u sredinu a spremni Lončarić glavom zabija za 1:1. Sasvim zasluženo.

Vidjevši da je „vrag odnio šalu“ Radoboj počinje igrati i prijetiti sigurnom vrataru Pavlici te istovremeno stanje na terenu postaje sve nervoznije, ali pod kontrolom suca Jerneića. Za Desinić kobnih su bile četiri minute – 65. do 69. – kada su isključeni Mario Serdar, Leonardo Biruš (udaljen sa klupe) i trener Zvonko Serdar.

Nakon ovakvog raspleta – jedan igrač više i trener manje na klupi gostiju – gledatelji koji su se danas okupili u velikom broju ponadali su se sigurnoj pobjedi Radoboja. No, nije to tako bilo.

Istina, od tada u potpunosti igru preuzima Radoboj i stvara prilike ali lopta kao za inat nikako u mrežu. Uz nekoliko prilika i poluprilika do sudačke nadoknade nogometaši Radoboja nikako ih ne uspijevaju realizirati, ili ih bez problema čisti obrana gostiju ili golman Pavlica.

Ušlo se u sudačku nadoknadu i igrala se peta minuta kada je Luka Topolovec odlično poslužio Frana Švaljeka koji neshvatljivo sasvim sam sa pet metara puca visoko preko gola. Na licima mladih igrača Radoboja vidjela se u tom trenutku tuga i veliki žal za propuštenom prilikom koja je mogla donijeti naslov prvaka, ali tako ne misli njihov trener koji im još glasnije sa puno podrške daje savjete  „gurajući“ ih prema pobjedi.

U sedmoj minuti nadoknade stadion je „eksplodirao“. Marko Tušek ubacio je oštar centaršut sa desne strane na drugu stativu gdje je sam stajao zaboravljeni Dario Krsnik te snažnim udarcem pogađa mrežu i donosi pobjedu te naslov prvaka lige.

Slavlje u Radoboju je moglo početi!

Moram na kraju spomenuti i Desinić - ekipa koja je došla nadigravati se, igrati nogomet ne popuštajući pod pritiskom da na tablici ne mogu niti gore niti dolje te da će odigrati reda radi. Ne tako nije bilo – Desinić je igrao samo za sebe i nikoga drugog. Tako bi trebalo uvijek biti i momci iz Desinića su pokazali kako se to radi!

Radoboj – Desinić 2:1 ( 1:0 )

Radoboj. Igralište NK Radoboj. Gledatelja: 300. Sudac: Michael Jerneić ( Zabok ). Pomoćnici: Zoran Znika ( Donja Stubica ), Josip Ruklić ( Gornja Stubica ). Delegat: Stjepan Ranogajec ( Oroslavje ).

Strijelci: 1:0 Kranjčec 6'; 1:1 Lončarić 52'; 2:1 Krsnik 90+7'.

RADOBOJ: Hrvoj, Tušek, Kranjčec, Potočki, Mikša, D. Švaljek, Fruk, Topolovec, F. Švaljek, Lamot, Krsnik. Još su igrali: Rukav, Tepuš, Vuzem, Šalković, Valjavec, Pernjek, Štrok. Trener: Tomislav Pelin.

DESINIĆ: Pavlica, D. Halužan, M. Halužan, Krizman, Beber, Serdar, Antolić, Cigrovski, Stiplošek, Zanoški, Hajdinjak. Još su igrali: Lončarić, Kučiš, Čep, Kundih, Biruš, Pavlić. Trener: Zvonko Sredar.

KARTONI. ŽUTI: Radoboj: Potočki 80'; Krsnik 90+7'.

                                 Desinić: Cigrovski 38'.

                      CRVENI: Radoboj: nema

                                       Desinić: Serdar 65'; Biruš 68'; Serdar 69' ( trener )

Još članaka iz "Sport"

Facebook