Prethodni članak
Sljedeći članak

Predstavljena biografija Dinamove legende Velimira Zajeca

I Zagorci na predstavljanju knjige Dinamove legende


Župan Željko Kolar je prisustvovao svečanoj promociji biografije proslavljenog nogometaša Velimira Zajeca Zeke, koja je održana jučer u Gradskom kazalištu komedija u Zagrebu.

Knjigu „Zeko – biografija Velimira Zajeca“ predstavili su njezin autor Sanjin Španović,  Velimir Zajec, novinar i sportski kroničar Anton Samovojska, sportski komentator Božo Sušec te trener svih trenera koji je vodio Dinamovu slavnu generaciju 1982. Miroslav Ćiro Blažević.  Promociju su u publici pratili brojni ljubitelji nogometa, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić, sadašnji i bivši igrači Dinama te legende hrvatskog nogometa poput Marka Mlinarića, Stipe Pletikose i Igora Cvitanovića. Među okupljenima su bili i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, bivša predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović, gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza  Marijan Kustić.

Iz Krapinsko-zagorske županije je uz župana Kolara stigao i gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj, Dinamova legenda Željko Hohnjec iz Velikog Trgovišća te brojni Dinamovi navijači i općenito obožavatelji najvažnije sporedne stvari na svijetu.

"Jako sam se veselio ovoj večeri na kojoj smo se prisjetiti brojnih uspjeha našeg Dinama, vidjeli se s mnogim igračima i prijateljima s kojima dugo nismo i predstavili knjigu. Ova knjiga je svojevrsno putovanje kroz moju igračku, direktorsku i trenersku karijeru s naravno naglaskom na tu 1982. godinu koja je obilježila cijelu moju generaciju i karijeru. Ta moja generacije je i osnovni razlog zašto sam se odlučio na ovaj projekt",  kazao je kapetan Dinama '82 Velimir Zajec, koji je nakon Dinama igračku karijeru nastavio u grčkom Panathinaikosu. Tamo je nastavio sa brojnim uspjesima, igrao je polufinale Lige prvaka te je i dva puta proglašen najboljim igračem grčke lige. Nakon završetka igračke karijere ostao je u nogometu kao uspješni tehnički direktor, izvršni direktor i trener.

Još članaka iz "Sport"

Facebook