Prethodni članak
Sljedeći članak

Predsjednik Milanović stiže u Zagorje na nogometnu utakmicu


Foto: Ilustracija/Pixsell

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović stiže na međunarodnu nogometnu utakmicu, koja će se u Zaboku odigrati u ponedjeljak, 15. svibnja ove godine, između NK 'Mladost' Zabok i slovenskog NK 'Maribor'.

Potvrdili su nam to iz samog kluba, ali i iz Grada Zaboka. Povod održavanju ove utakmice pojasnili su iz zabočke Mladosti.

„NK 'Mladost' Zabok u korištenju je sportsko-rekreacijskog parka Zaseka, koji je u vlasništvu grada Zaboka. Sportski objekti Zaseka izgrađeni su za Univerzijadu 1987. godine. Grad Zabok je po ishođenju građevinske dozvole za cijelu rekonstrukciju, pristupio HNS-u sa zamolbom za sufinanciranje dijela novog parka - igrališta s umjetnom travom. Nakon potpisanog ugovora između Grada Zaboka i HNS-a, te provedene javne nabave izrađeno je novo igralište dimenzija 105 X 66 metara, koje zadovoljava sve potrebite standarde i norme za odigravanje nogometnih utakmica. Otvorenje novog igrališta bit će 15.05.2023. godine u 16 h utakmicom mlađih pionira ŠNZ i NK Maribora, a kasnije i seniora Zaboka- Maribora.“, kažu iz NK 'Mladost'.

Foto: NK 'Mladost'

Budući da je legendarni zabočki nogometaš Damir Krznar aktualni trener NK 'Maribora', mnogi bi mogli pomisliti da je to jedini razlog što slovenski prvoligaš stiže u Zabok, no, iz NK 'Mladost' kažu da se glavni razlog za to krije, zapravo, u najvećem povijesnom uspjehu zabočkog nogometa, koji je vezan upravo uz NK 'Maribor'.

„Najveći sportski uspjeh NK Mladosti bile su kvalifikacije koje su se igrale 1961. godine za popunu jedinstvene druge lige, gdje je Maribor u dvije utakmice bio bolji od NK Mladosti, i tako se kvalificirao u drugu nogometnu ligu.“, pojasnili su iz zabočkog kluba, koji poziva sve zainteresirane da dođu na otvorenje novog igrališta i pogledaju utakmicu koja će biti prava mala međunarodna 'nogometna poslastica'.

Još članaka iz "Sport"

Facebook