Prethodni članak
Sljedeći članak

Pred gostujuću utakmicu s Borik Puntamikom razgovarali smo s novim trenerom košarkaša Zaboka Jakšom Vulićem:"Želimo uhvatiti play off"

Utakmica će biti vrlo zahtjevna, najavio je Vulić


Nakon što je Zabok sporazumno raskinuo suradnju sa Zdravko Radulovićem, momčad je u srijedu preuzeo iskusni Jakša Vulić, koji je u svojoj bogatoj trenerskoj karijeri vodio Zagreb, Cedevitu, Dubravu, Šentjur, Hopsi Polzelu s kojom je bio prvak Slovenije, Široki s kojim je u BiH osvojio dvostruku krunu, a bio je i trener U-18 reprezentacije Hrvatske koja je 2012. postala prvak Europe.

-Relativno brzo sam se dogovorio sa sportskim direktorom Črnjevićem. Glavno pitanje bilo je da li su moguće neke izmjene unutar momčadi, jer se meni nije svidio način na koji je složena kompozicija momčadi. Tu smo dogovorili da ćemo  napraviti neke promjene da bi dobili malo više na kvaliteti. Mislim da ovoj momčadi nedostaje barem jedan "ball handler", a isto tako da na pozicijama 3-4 imamo više igrača nego što treba. Bilo bi dobro da pojačanja dovedemo što prije, ali treba vidjeti kakva je situacija na tržištu. Ne bi htio da dovedemo nekoga tek toliko da dovedemo, a da to ne bude pravo istinsko pojačanje. Zato je možda dobro malo pričekati, ali onda pronaći kvalitetno rješenje - otkriva nam Vulić.

Već nakon 2-3 treninga Vulić je uhvatio ritam, nije mu bio potreban duži period aklimatizacije.

-Meni je Zabok poznata sredina. Puno  puta sam tu bio, radio sam na kampu koji je održava u ovoj dvorani. Sa sportskim direktorom Črnjevićem i ljudima iz Uprave poznam se već čitavi niz godina, tako da nemam nekih velikih nepoznanica. Isto tako s dosta igrača iz momčad sam već radio,, tako da će proces aklimatizacije brzo proći. Veseli me što sam ponovno na terenu, to je ono iz čega crpim energiju - govori nam Vulić.

Njegova nova momčad u prvih je šest kola ostvarila dvije pobjede i četiri poraza, što je nekako i realan doseg s obzirom na raspored. Već na prvim treninzima vidi se da će Vulić svoj rad prije svega bazirati na igri u obrani.

-Gledao sam većinu utakmicu Zaboka i mislim da najbolje pomake možemo napraviti u obrani. Rekao sam igračima da sam ja tip trenera koji dosta polaže na taj segment igre. U napadu očekujem malo više slobode, ali naravno uz poštivanje suigrača, ali u obrani ćemo striktno podijeliti zadatke i odgovornost i postaviti neka pravila, tako da su igrači sami svjesni kad rade greške i na tim greškama će morati raditi ii ispravljati ih. Bitno je da se te greške ne ponavljaju - misli Vulić.

Već sutra novog trenera Zaboka očekuje prva utakmica na klupi svog novog kluba. Zabok gostuje u Jazinama kod Borik Puntamike.

-Pogledao sam zadnje tri utakmice Borik Puntamike i iskreno ne opterećujem se s kojim će sastavom izaći na parket. Dosta su čvrsti i iskusni. Utakmica će biti vrlo zahtjevna. Oni su u zadnje dvije utakmice zabilježili dva uvjerljiva poraza. Sigurno će ući maksimalno motivirani, ali mi moramo dati sve od sebe i pokušati napraviti napredak u određenim segmentima igre, pa ćemo vidjeti što će nam to rezultatski donijeti. Borik je momčad koja će sigurno nametnuti čvrstu igru i mi na isti način moramo odgovoriti. Moram odrađivati obrambene detalje  kako se dogovorimo i onda imamo šansu napraviti pozitivan rezultat - najavljuje utakmicu protiv Borik Puntamike Vulić.

Na kraju se osvrnuo i na ciljeve u sezoni dogovorene s Upravom kluba.

Meni je vrlo bitno da su ciljevi kluba postavljeni realno. Obično najveći problemi proisteknu iz raskoraka u željama i očekivanjima i realnim mogućnostima momčadi. Ono što smo mi dogovorili, gledat ćemo da uhvatimo play off. Objektivno teško je sada očekivati da ćemo ući u ligu za prvaka, jer ima dosta momčadi koje su kvalitetom i budžetom, a na kraju krajeva i rezultatom ispred nas, ali mislim da kroz ligu za ostanak možemo do prve dvije pozicije koje vode u play off - završio je Vulić.

Još članaka iz "Sport"

Facebook