Prethodni članak
Sljedeći članak

POTVRĐENO JE: U Loboru je poginuo Irac Craig Breen


Kao što smo pisali ovdje, u Loboru se danas na treningu za WRC Croatia Rally 2023. dogodila tragedija. Naime, došlo je do izlijetanja posade iz Hyundai teama. Nažalost vozač je smrtno stradao.

U međuvremenu je potvrđeno da se radi o irskom vozaču Craigu Breenu, koji je i lani nastupio u Zagorju, tada u M-Sport Ford World Rally teamu. Osovjio je 4. mjesto lani, a u ukupnom je poretku završio na 7. mjestu. Ove je sezona nakon tri utrke držao 6. mjesto

Craig Breen je bio irski vozač, a vozio je za WRC Hyundai tim. On je sin Raya Breena, državnog prvaka Irske u reliju. Karijeru je započeo u kartingu, a od 2009. godine se posvetio reliju.

2011. godine je stigao WRC akademiju, osvojivši naslov u Fiesti R2 nakon pobjeda u Njemačkoj i Britaniji, a iduće sezone je osvojio SWRC naslov u Fiesti S2000 nakon četiri pobjede u kategoriji.

2016. godine je dobio priliku natjecati se na najvišoj razini WRC-a, vozeći Citroen DS 3 WRC na odabranim stazama za Abu Dhabi Total World Rally Team. Tu je priliku sjajno iskoristio, posebno u Finskoj gdje je osvojio izvanredno treće mjesto.

Nagrađen je tvorničkim ugovorom za Citroen i osigurao je najbolji plasman u karijeri – drugo mjesto u Švedskoj 2018. godine, ali je izgubio mjesto u momčadi na kraju sezone.

No kasnije opet dobio priliku i vozio WRC 1 te je opet postigao sjajne rezultate među kojima je i onaj prošle godine u Hrvatskoj. Nažalost, u Hrvatskoj je i izgubio život.

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook