Prethodni članak
Sljedeći članak

Poraz Krapine na domaćem parketu

Utakmicama 11. kola 2. košarkaške lige centar nastavljeno prvenstvo


Odigravanjem 11. prvenstvenog kola 2. košarkaške lige Centar u Krapini je domaća Krapina ugostila drugoplasirani Maksimir  i upisala visoki poraz od 106 : 70 ( 12:28; 17:28; 24:21; 29:17 ).

Od prve minute susreta  vidjelo se da su gosti iz Zagreba puno kvalitetnija ekipa tako da njihova pobjeda niti jednog trenutka nije dovedena u sumnju. U svakoj četvrtini osim u trećoj koju su dobili košarkaši Krapine, 24:21, povećavali su svoje vodstvo koje je nakon prvog poluvremena iznosilo 56:29 da bi u četvrtoj malo pojačali gas i  dobili je sa 29:17 što je na kraju pokazalo da su domaćini poraženi sa visokih 36 koševa razlike. U gostujućoj ekipi dominirao je Borna Dramalija sa 25 dok je kod domaćina najbolji pojedinac bio mladi Vigor Borovčak sq 20 koševa.

Bio je ovo poraz koji je očekivao svaki bolji poznavatelj košarke u ovom rangu natjecanja jer Maksimir uz Sesvete, prve, i Novi Zagreb, treći, dominiraju ovom ligom i činjenica je da će netko od ove tri ekipe osvojiti naslov prvaka tako da će bodove spasa Krapina morati potražiti u izravnim sudarima sa svojim konkurentima iz donjeg dijela tablice – Rudeš Bulldogs, Zapad i Medveščak. Svakako i ostalim susretima protiv klubova kao što su Larus, Podsused i Fortuna treba tražiti bodove spasa jer to su ekipe koje su po kvaliteti da tako kažem – tu negdje u rangu Krapine.

Za Krapinu su igrali: V. Borovčak 20 koševa; Markočić 14, Dmitrović 13, Petek 9, Elčić 8; Đurkan 4, K. Borovčak 2, Sopek, Strehovec, Knezović, Ranogajec i Čižmek.

U slijedećem kolu košarkaši Krapine gostuju kod Larusa a susret se igra subotu 20. siječnja 2024. godine.

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook