Prethodni članak
Sljedeći članak

Pobjednika presudio jedan gol

Odličan turnir i prava fešta u Škarićevom


U subotu 08. srpnja održan je malonogometni  turnir na Škarićevom, u organizaciji Mihaela Barušića, Marka Škrnjuga i ostalih prijatelja. Na turnir se prijavilo 16 ekipa, a igralo se na ispadanje.

Ekipa Bauštelci koju čine domaći dečki od 14-18 godina na startu je izbacila ekipu Bočkaj i prijatelji koji su pokazali i nesportsko ponašanje kada je njihov vratar nasrnuo na suca Gamilca, ali Stanek Harmina smiruje situaciju i turnir je dalje nastavljen bez ikakvih ispada.

M. I. Hršak izbacuje ekipu Škarićance, a U. M. Gredenec ispada od ekipe KR BAU. Nakon toga Ekipa Huracan ispada od ekipe Transporti Leško, da bi FC Mamuti izbacili ekipu Kamikaze Bistra. U prvom kolu još su Kosec instalacije izbacile Vrtlariju Jelenić, Janžek gradnja je bila bolja od Stare Vesi, a Ani park od Preseke Zapad.

U četvrtfinalu su se sastale ekipe Bauštelci i M. I. Hršak, a penali su odlučili da M. I. Hršak ide u polufinale. U drugoj utakmici sastali su se KR BAU i Transporti Leško, a dalje prolazi kipa Transporti Leško. U trećem četvrtfinalu ekipa FC Mamuti je bila bolja od ekipe Kosec Instalacije. I u posljednjem četvrtfinalu ekipa Janžek gradnja je bila bolja od ekipe Ani park.

U polufinalu ekipa Transporti Leško pobjeđuje ekipu M. I. Hršak i zasluženo ide u finale, dok u drugom polufinalu ekipa Janžek gradnje pobjeđuje FC Mamute i također odlazi u finale.

Utakmice za treće mjesto nije bilo, već se odlučilo o raspucavanju penala, a bolje se snašla ekipa M. I. Hršak i osvojila treće mjesto, dok su FC Mamuti morali biti zadovoljni i sa "drvenom" medaljom za 4. mjesto.

Na kraju je odigrano spektakularno finale, u kojem je tijesnu borbu presudio Mihael Barušić sa jedinim pogotkom i ekipu Janžek gradnje odveo do trofeja. A moramo izdvojiti i trenutak kada su Transporti Leško već pomislili da su postigli pogodak ali Kruno Kranjčec sa svojom požrtvovnošću "vadi" loptu sa crte i spašava ekipu od primljenog pogotka.

Konačan poredak:

1. Janžek Gradnja

2. Transporti Leško

3. M.I. HRŠAK

4. FC Mamuti

Skupio se velik broj ljudi, čak i veći od očekivanog budući da je ovo prvi turnir u organizaciji domaćih dečki i bez ikakvih posebnih sponzora, većina sredstava je bila iz vlastitog džepa, a organizatori se nadaju da će turnir postati tradicionalan svake godine pa će možda i pokoji sponzor biti zainteresiran da to bude na još nekoj većoj razini.

Za glazbu su se pobrinuli "Zavodnici" koji su rasplesali goste do ranih jutarnjih sati. Za hranu i fine kobase i gulaš pobrinuo se Marijan Belačić.

Organizatori zahvaljuju sucima Alenu Gamilcu i Emanuelu Ivankovića na fer i korektnom suđenju i odlično odrađenom turniru, zatim Moniki Kozjak koja je sama za zapisničkim stolom odradila odličan posao, te fotografu Stjepanu Papešu koji se pobrinuo da sve ekipe, suci, gulaš, osoblje bude dokumentirano a čak je i sucima ponudio svoje usluge za VAR asistenciju za dvojbene situacije, ali to nije bilo potrebno.

''Za prvi puta organizacije turnira, svi smo prezadovoljni napustili turnir, dojmovi su i više nego odlični, te  sljedeće godine idemo još jače i bolje.'' – poručuju organizatori

Još članaka iz "Sport"

Facebook