Prethodni članak
Sljedeći članak

Pobjednik Zdenko Plenković

U Krapini održan brzopotezni šahovski turnir "Memorijal Miljenka Medića"


U sklopu "Tjedna kajkavske kulture i Dane krapinskog sporta" uz podršku Grada Krapine te pokrovitelja Sportske zajednice grada Krapine, šahovski klub Krapina organizirao je Pojedinačni brzopotezni šahovski turnir pod imenom „Memorijal Miljenka Medića“. Turnir je održan u restoranu "KTC" Krapina, a okupio je 62 igrača iz Hrvatske i Slovenije koje su prije početka turnira pozdravili predsjednik Sportske zajednice grada Krapine Saša Kundih i predsjednik Gradskog vijeća Grada Krapine Mladen Gregurović  koji je i prigodnim riječima otvorio turnir.

Odigrano je 11 kola švicarski sustavom i tempom igre od 5 minuta + 3 sekunde za svakog igrača. Turnir je zračio velikom borbenošću igrača s malo neodlučenih partija, jer osim za plasman, igrači su se borili i za nove međunarodne blitz rejting-bodove s obzirom na to da se turnir rejtingira.

Pobjednik turnira je međunarodni majstor Zdenko Plenković s 9,5 bodova (ŠK Goran,Bibinje), drugi je FIDE-majstor Marijan Krištović 9 bodova (GŠK Solin-Cemex, Solin), a treći međunarodni majstor Vladimir Hrešć 8,5 bodova (ŠK Tomislav-Goran, Sveti Ivan Žabno).

Najuspješniji igrač s ELO 2001-2200 bodova je majstorski kandidat Milan Hrupački (ŠK Velika Gorica), najuspješniji igrač s ELO 1801-2000 bodova je Patrik Klapač (ŠK Oroslavje), a s ELO 0-1800 bodova najuspješniji je Antun Mesar (ŠK Zaprešić). Od kadeta je najbolje plasiran Roko Jaković (ŠK Oroslavje). Najuspješniji zagorski igrač bio je Oliver Kukas na šestom mjestu, dok je najuspješniji igrač domaćina bio Josip Krklec koji je sa 7 bodova osvojio 12. mjesto.

Najuspješniji igrači osim nagrada dobili su i prigodnu majicu „Dani krapinskog sporta“.

Poredak:

 1. Zdenko Plenković (ŠK Goran Bibinje) 9,5

 2. Marijan Krištović (GŠK Solin-Cemex) 9

 3. Vladimir Hrešč (ŠK Tomislav-Goran, Sveti Ivan Žabno) 8,5

 4. Ozren Biti (ŠK Novi Zagreb, Zagreb) 8

 5. Milan Hrupački (ŠK Velika Gorica) 7,5

 6. OLIVER KUKAS (ŠK OROSLAVJE) 7

 7. Antun Mesar (ŠK Zaprešić) 7

 8. IVO JELEČEVIĆ (ŠK KRAPINSKE TOPLICE) 7

 9. Zdravko Margitić (ŠK Ericsson - Nikola Tesla, Zagreb) 7

10. Goran Šegović (ŠK Sloboda, Mihovljan) 7 ...

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook