Prethodni članak
Sljedeći članak

Pobjede za Špoljara, Horvat, Papeša i Bulić

Drugi Trail ''Za dušu i tijele Mirko Fulir''


Danas je u Mariji Bistrici održan Drugi Trail ''Za dušu i tijele Mirko Fulir''. Pokrenut prošle godine u suradnji Turističke zajednice općine Marija Bistrica, ali i nekoliko trkačkih i sportskih entuzijasta iz postojećih zagorskih klubova, na čelu sa Svenom Plečkom, ove je godine ''bistrički trail'' dobio nešto raniji termin i samo potvrdio izvrsnu ideju, koja je na plodno tlo stigla i za trkaće, pa ove godine i šetače, ali i za organizatore ''Ljeta u Mariji Bistrici'', jer upravo je ovo događanje bilo posljednje u bogatom programu ovogodišnje manifestacije ''Ljeto u Mariji Bistrici.'' Inače, staza ovog traila ide većim dijelom Bistriče obilaznice ''Za dušu i tijele – Mirko Fulir'', pa je stoga i trail tako dobio ime. Razlika je u nešto manjoj dužini traila i smjeru kretanja, no svi sudionici i prošle i ove godine stazom su oduševljeni. Ona je u ukupnoj dužini od 12,2 km, no ove godine organizatori su pripremili i jednu kraću na 5,7 km, također po prekrasnim bregima i dolima bistričkog kraja. Također ove se godine stazama osim trčanjem moglo proći i pješke, a također ove godine trailu se pridružila o OŠ Marija Bistrica, čiji je ravnatelj Dominik Karajić, u suradnji sa kolegama organizirao dječje utrke od predškolske djece sve do osmaša. Ukupno je bilo devet kategorija trčanja na dionicama od 100 do 700 metara. I start i cilj svih događanja ovog traila je na prostoru podno Kalvarije u Svetištu MBB, a sam početak uveličao je i Mali puhački orkestar KUD-a ''Lovro Ježek'' Marija Bistrica.

Špoljar  obranio naslov

Na dužoj stazi prošle je godine slavio Nikola Špoljar iz AK Zabok i ove je godine obranio pobjedu i to u vremenu 46:53. Sva mjesta na postolju osvojili su trkači iz AK Zabok, pa je tako drugi bio Marko Gorički sa vremenom 48:37, a treći Domagoj Buzjak sa vremenom 52:30. U ženskoj konkurenciji slavila je Martina Horvat (AK Svetice) u vremenu 1:02:27, druga je bila Kristina Tenšek (AK Zaprešić) sa 1:03:03, a treća Dijana Janžek (Zagorje Adventure Team) sa 1:06:40. Ukupno je veliku utrku prošlo 75-oro natjecatelja, 55 muškaraca i 20 žena.

Kćer i mama prva i druga, rektor Svetišta MBB 16.

Na manjoj dionici nastupilo je točno 50-oro natjecatelja ili natjecateljica, 28 u muškoj i 22 u ženskoj konkurenciji. U muškoj konkurenciji slavio je Goran Papeš (Zagorje Adventure Team) u vremenu 26:52. Drugi je bio Ivan Kolar (SD Mala Erpenja/AK Zabok) sa 27:41, a treći Darko Dominko (AK Zabok/ Zagorje Adventure Team) sa vremenom 27:50. Inače na ovoj je utrci nastupio i rektor Svetišta MBB-e preč. Domagoj Matošević i osvojio 16. mjesto u muškoj konkurenciji, a 21. ukupno sa vremenom 36:23. U ženskoj konkurenciji slavila je 11-godišnja Tamara Bulić sa 31:22, što je bio i 9. rezultat ukupno. Druga je bila njezina majka Jozefina Bulić sa 32:40, a treća Štefica Bubnjarić sa vremenom 32:40. Nakon utrka uz proglašenje najboljih, organizator je organizirao druženje u šatoru uz večeru i domaći band ''Slemberi''. Nagrade su dodjeljivali načelnik Općine Marija Bistrica Josi Milički, predsjednik Općinskog vijeća Općine Marija Bistrica Teodor Švaljek i rektor Svetišta MBB, i sam sudionik male utrke preč. Domagoj Matošević. On je na kraju i zahvalio organizatorima, svim sudionicima, volonterima, vatrogascima i svima koji su na bilo koji način pomogli da ovaj drugi Trail ''Za dušu i tijele Mirko Fulir'' protekne u sjajnom ozračju. 

FOTO: Marko Šafran/YNOT MEDIA

 

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook