Prethodni članak
Sljedeći članak

Pobjeda Hrvoja Belinića na odlično organiziranoj utrci

U Pili održan 1. Stubaki superslalom


Vozač AK Pula-Rovinj, Hrvoje Belinić, ostat će zapisan kao prvi pobjednik Stubaki automobilističkog superslaloma koji se u odličnoj organizaciji AK Zagorje-Oroslavje uz realizatorsku potporu AK Ina-Delta održao na stazi u Pili. Belinić je u svom Renaultu Clio cupu ostvario ukupno vrijeme 3:45,4  i tako za više od pet sekundi ostavio Marka Plešea vozača AK Ozalj u VW Golfu MK1 i brata Domagoja Belinća vozača AK Pula-Rovinj u Renaultu 5 GT turbo.

[slka2]

Sjajan je na četvtom mjestu u "generalci" bio domaći vozač AK Zagorje-Oroslavje, Marin Leš u Citroenu AX GT, koji je ujedno bio i pobjednik klase 5. U istoj je klasi na treću stepenicu postolja u Citroen Saxu stigao Filip Pavlina, Kristijan Kroflin u istom je modelu vozila osvojio šesto, a Kristian Skender završio je kao deveti u klasi 5.

[slka3]

Odličan je bio i Matija Žiljak koji je bio sedmi u generalnom porertku sa svojim Renault Cliom 1.6, dok je u klasi 3 osvojio drugo mjesto. Do druge stepenice postolja u klasi 2 stigao je u Škodi Favorit Franko Vrbanović.

[slka4]

Nastupilo je oko stotinjak vozača, a što posebno veseli 50% bilo je nelicenciranih što znači da su to potencijalno nove vozačke zvijezde. Više od 1.000 gledatelja moglo je uživati u velikom automobilističkom spektaklu. Staza je bila savršeno pripremljena, nije bilo ni jednog izletavanja, tek dva-tri odustajanja zbog kvara na vozilima. Zanimljivo je da na utrci ni jedan vozač nije dobio "penalizaciju".

[slka5]

Gledatelji i vozači kući su otišli puni dobrih dojmova. AK Zagorje-Oroslavje na čelu s predsjednikom Darkom Buklecom i Sašom Horvatom, alfom i omegom ove discipline još jednom se pokazao kao odličan organizator, a isto bi se moglo reći i za AK INA Delta koji je imao realizatorsku ulogu.

[slka6]

Još članaka iz "Sport"

Facebook