Prethodni članak
Sljedeći članak

Po prvi puta u našoj povijesti : Brat i sestra, Petar i Jana Pavalić najbolji su zagorski sportaši!

Damir Krznar najmlađi je dobitnik nagrade za Životno djelo u povijesti zagorsko sporta


Po prvi puta u povijesti zagorskog sporta brat i sestra najbolji su sportaši u KZŽ. Plivač i plivačica Olimpa, Petar i Jana Pavalić, zaista su imali sjajnu sezonu. Osobito Jana koja je rušila sve pred sobom, pa tako i više od 30 hrvatskih rekorda, a uz to je i višestruka državna prvakinja iako joj je tek 15 godina. Odličan je bio i Petar koji briljira u leđnom plivanju gdje je dvostruki državni seniorski prvak. Kod seniora drugo mjesto pripalo je strijelcu Martinu Oborovečkom, dok su treće mjesto podijelili kickboxer Ivan Bertić i savate boksač Luka Lešković. Kod seniorki druga je streljačica Mihaela Oborovečki, a treća atletičarka Marija Lukina. Plivač Olimpa Vili Sivec najbolji je sportaš junior, iako već iza sebe ima i zavidne seniorske rezultate. Drugo mjesto u toj konkurenciji pripalo je perspektivnom savate borcu Stubice Marku Buleku, a treće rukometašu Zagorca Antoniu Gradečaku. Kod juniorki najbolja je stolnotenisačica Stubaka, Lorena Perendić, ispred kuglačice Zaboka Magdalene Škreblin i streljačice Marte Šturlan. Najperspektivnijim zagorskim sportašem proglašen je plivač Olimipa Leon Novak, a njegova klupska kolegica Emma Horvat najperspektivnija je zagorska sportašica.

Najbolja zagorska sportska momčad i ove je godine košarkaški klub Zabok, dok je najbolja ženska ekipa Streljačko društvo Veliko Trgovišće.

Sa 49 godina bivši nogometaš Dinama i trener Dinama, Damir Krznar, postao je najmlađi dobitnik nagrade za Životno djelo u povijesti zagorskog sporta. Ono što je Krznar postigao u svojoj dosadašnjoj sportskoj karijeri niti jedan zagorski sportaš i sportski djelatnik nije dosegnuo, tako da je sasvim zaslužio da i na ovaj način ispiše povijest zagorskog sporta.

Nagrade za godišnji razvoj sporta dobili su Nenad Sikirica predsjednik društva Sportskih igara učenika  AK Delta sport Zagreb za organizaciju kumrovečkog rallya koji je postao brand.

Za promicanje zagorskog sporta nagrade su dobili Plivački klub Olimp Zabok i Nogomeni klub Zagorec Krapina, sasvim zasluženo. Najbolji sportaši van županijskih klubova su vratar Gorice Dominik Kotarski i kuglačica Victorie Bamberg (najbolje ekipe u povijesti ženskog kuglanja) Klara Sedlar. Najperspektivniji sportaši van županijskih klubova su nogometaš Fabijan Krivak, bowlingaš Roko Knezić i motokrosistica Nika Vorel. U žestokoj konkurenciji najboljih sportaša iz ekipnih sportova prvo mjesto pripalo je najboljem strijelcu III. HNL, nogometašu i kapetanu Zagorca Matiji Smrekaru, drugo kapetanu košarkaškog kluba Zabok Antoniu Črnjeviću, a treće nogometašu Gaja iz Mača Martnu Šabanu. I na kraju nagrada za fair play pripast će nogometašu Straže, Davidu Janžeku za sjajan potez na utakmici Straža-Polet, kada je prešao svog igrača koji je nakon toga pao i ozlijedio se, a Janžek je stao i nije želio nastaviti akciju iako je imao otvoren puta prema golu. Ovakvi potezi uvije su hvale vrijedni i zaslužuju nagradu.

Dodjela nagrada trebala bi se održati 28. siječnja u 17,45 sati u restoranu KTC u Krapini, a domaćin je Društvo sportskih igara učenika. Kažemo trebala bi se, jer naravno puno će toga ovisiti o epidemiološkoj situaciji u tom trenutku. Ako bude sve u redu, a nadamo se da hoće, održat će se i dodjela nagrada laureatima iz 2020. godine.

Još članaka iz "Sport"

Facebook