Prethodni članak
Sljedeći članak

OZREN HANŽEK: "Veliko hvala svima koji podupiru i prate rad KK Zabok"

Redovna Godišnja skupština košarkaškog kluba Zabok, bila je dobra prilika za razgovor s predsjednikom kluba, Ozrenom Hanžekom


KK Zabok održao je svoju Redovnu godišnju skupštinu, nakon još jedne iznimno uspješne sezone. Bila je to dobra prilika za kratki razgovor s predsjednikom kluba, Ozrenom Hanžekom.

- Protekla sezona bila je jedna od najuspješnijih u povijesti kluba. Uz odlične rezultate, klub je dao čak pet reprezentativaca u svim dobnim kategorijama (Tomić, Tomas, Jambrović, Radovčić, Proleta). U play offu smo tijesno poraženi od Cedevita, koja je kasnije u finalu pomela Cedevitu, koja nas je pak pobijedila na završnici kupa i kasnije ga je i osvojila - osvrnuo se na proteklu sezonu Hanžek.

 Promjena u Izvršnom odboru

Skupština je protekla kao i obično u mirnom tonu. Došlo je tek do jedne promjene u Izvršnom odboru gdje je zbog velikih obaveza razrješenje zatražio gospodin Goran Mikac, predstavnik ispred sponzora Regeneracija, a na njegovo mjesto zasjela je gospođa Rea Gvozdančić, kojoj se od sveg srca zahvaljujem, jer ona je primjer sposobne žene koju bi svaki klub poželio. Prije svega je i majka jednog našeg mladog igrača, a onda i osoba koja pomaze i sponzorira rad mlađih selekcija, a odsada će biti uključena u rad kompletnog kluba - otkrio nam je Hanžek.

U novu sezonu Zabok je ušao s nešto lošijim rosterom, što diktira skromni proračun kluba, među najmanjim u ligi. Unatoč tome Zabok je odlično krenuo u sezonu s dvije pobjede, no onda su se zaredala tri tijesna i pomalo nesretna poraza.

- Kao i proteklih sezona primaran nam je cilj opstanak u Premijer ligi, a to je iznimno težak zadatak, prvenstveno zbog financijske situacije. Teško možemo dovesti kvalitetne igrače. Primjerice Širko je kod nas potpisao otvoreni ugovor na 5.000 kuna mjesečno, a onda je otišao na Kosovo gdje prima 4.000 eura mjesečno. Tome jednostavno ne možemo parirati. Uz to od protekle sezone obveznik smo plaćanja PDV-a, što nam dodatno otežava. Kada odbijemo PDV i 200.000 kuna koje dobijemo kroz robe i usluge od sponzora umjesto novaca, ispada da raspolažemo s oko 900.000 kuna, što je za ovaj rang puno premalo. Nažalost ako ne dođe do neke značajnije promjene na prihodovnoj strani i nekog novog većeg sponzora, teško da ćemo moći opstati u ligi. Već sada nekoliko klubova prve lige ima znatno veći proračun od našeg u Premijer ligi - osvrnuo se na financijsku situaciju Hanžek.

Predsjednik Zaboka osvrnuo se i na igre kluba u ovoj sezoni.

- Što se tiče rezultata u ovoj sezoni i nekoliko nesretnih poraza, siguran sam da nam se to neće ponavljati kada se u momčad vrate iskusni igrači, kapetan Antonio Črnjević i njegov zamjenik Andro Anzulović. Liga je prilično izjednačena i ako ne uđeš 200% u utakmicu, ne možeš računati na pobjedu. Sezona je izuzetno duga, čak 33 kola, ali nadam se da ćemo uz pomoć naših vjernih navijača i gledatelja imati još mnogo razloga za zadovoljstvo. Ovim putem želim izraziti veliku zahvalu svima koji podupiru i prate rad našeg kluba. Pozivam sve prijatelje košarke da nas podupru u subotu u 19 sati, u važnoj domaćoj utakmici protiv Sonik-Puntamike-završio je Hanžek.

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook