Prethodni članak
Sljedeći članak

Ovoga vikenda u Kumrovcu, Zagorskim Selima i Termama Tuhelj očekuje nas novi oktanski spektakl

U petak starta 10. jubilarni „Rally Kumrovec“


 U organizaciji AK „Delta sport“ iz Zagreba, te suorganizaciju Krapinsko-zagorske županije, općina Kumrovec, Zagorska Sela, Tuhelj, te Termi Tuhelj u Kumrovcu i Termama Tuhelj vozit će se ovog vikenda 10. jubilarno izdanje rallya Kumrovec. Generalni sponzor rallya je INA. Tako će zagorska publika i svi ostali gosti iz cijele Hrvatske i inozemstva nakon samo 133 dana poslije WRC Croatia u Kumrovcu vidjeti novi automobilistički spektakl.

Kao i dosadašnjih sezona rallya će se održati u dva dana. U petak 3. rujna na parkiralištu Termi Tuhelj održat će se dva kratka, ali iznimno atraktivna brzinca. Početak prvog brzinca je u 17,44 sati, a posebno će biti atraktivan drugi brzinac, koji će dijelom biti i noćni.
U subotu nas očekuje još šest brzinskih ispita. Po tri u Zagorskim Selima i u Kumrovcu. Prvi u Zagorskim Selima starta u 11,24 sati, dok će zadnji brzinac u Kumrovcu započeti u 16,39 sati. Start i cilj održat će se u Muzeju Staro selo. Jubilarni, 10. INA Rally Kumrovec bodovat će se za FIA Prvenstvo Centralnoeuropske zone, Međunarodno Zonsko Prvenstvo Hrvatske, Prvenstvo Hrvatske i Otvoreno Prvenstvo Zagreba. Ukupna dužina itinerera iznosi 161,48 km, od čega 76,09 km otpada na brzinske ispite. Već negdje oko 17,30 sati znat ćemo ime novog pobjednika desetog jubilarnog kumrovečkog rallya.

Rekorder po pobjedama zasad je, Janos Szilagyi, koji je tri puta pobjeđivao u Mitsubishi Lanceru Evolution IX, a 2013. godine povukao se iz natjecanja zbog bolesti suvozača u trenutku dok je vodio. Jedini Hrvat koji je osvojio Rally Kumrovec je Daniel Šaškin koji je u Mitsubishi Lanceru Evo X slavio baš te, 2013. godine.

Posljednjih godina dominirali su Austrijanci. Njihov je niz počeo 2017. prvom od dvije vezane pobjede Nikija Mayra-Melnhofa u Fordu Fiesti R5. Uslijedila su slavlja Hermanna Neubauera (Ford Fiesta R5) i Simona Wagnera (Škoda Fabia R5 Evo). Krisztian Hideg posljednji je natjecatelj kluba organizatora AK Delta Sport iz Zagreba koji je pobijedio u Kumrovcu. Učinio je to 2016. godine u Mitsubishi Lanceru Evo IX. Jedini suvozač koji ima dvije pobjede je Botond Csanyi.

Na rallyu će nastupiti i brojne zagorske posade ekipe Zagorje iz Oroslavja predvođene Dariom Šamcem i Florianom Šalecom.

U svrhu promocije rallya ove su subote u City parku na trgu nasuprot City caffe bili izloženi trkači automobili vozača AK Delta sporta i AK Zagorje iz Oroslavja. Program je vodio predsjednik AK Delta sporta Dino Deljkić, koji je ujedno i predsjednik Organizacijskog odbora rallya.

-Želim se zahvaliti svim partnerima i sponzorima koji podržavaju organizaciju ovog rallya od njegovog prvog izdanja 2011. godine. Bez njih sasvim sigurno ne bi bilo moguće organizirati ovakav oktanski spektakl, a posebno mi je drago da će nam INA i ove godine biti glavni partner. Zagorske ceste u okolici Kumrovca i Zagorskih Sela deseti će puta postati arena hrvatskim, ali i brojnim inozemnim rally posadama. Sigurnost sudionika i gledatelja glavni nam je prioritet. U izradi plana sigurnosti u danima natjecanja radit će najkompetentniji suci hrvatskog reli sporta. Sve gledatelje i navijače pozivamo da uživaju u sportskom programu, ali i da poštuju sve upute sudaca i redara uz stazu – riječi su Dine Deljkića predsjednika Organizacijskog odbora rallya Kumrovec. 

Još članaka iz "Sport"

Facebook