Prethodni članak
Sljedeći članak

Otkrivamo kojem je velikanu najbliži Gvardiol koji bi mogao postati najskuplji branič ikad


Talijanski novinar Nicolo Schira na Twitteru je objavio kako Chelsea vodi u utrci za dovođenjem hrvatskog reprezentativca i braniča RB Leipziga Joška Gvardiola (20), piše index.hr.

"Joško Gvardiol je još uvijek najveća želja Chelseaja na mjestu stopera. Brojni su klubovi zainteresirani za njega, ali Chelsea od ljeta vodi u utrci za Hrvatom", napisao je Schira, koji je dobro upućen u nogometno tržište.

Podsjetimo, Gvardiol je najskuplji branič na svijetu prema novim podacima Transfermarkta, najpoznatije stranice koja procjenjuje vrijednost nogometaša. Vrijednost bivšeg braniča Dinama porasla je sa 60 na 75 milijuna eura te sada dijeli prvo mjesto s portugalskim članom Manchester Cityja Rubenom Diasom.

Gvardiol je prošle godine iz Dinama otišao u RB Leipzig za 18.8 milijuna eura, a već se ljetos povezivao s najvećim europskim klubovima, iako mu ugovor s njemačkim prvoligašem vrijedi do 2027. godine.

Povezivao se s nizom klubova, pri čemu su se istaknuli Manchester City i Chelsea, dok je dužnosnik Real Madrida poručio kako trenutno ne rade na dovođenju Gvardiola unatoč pisanju španjolskih medija. Kamo god otišao, Gvardiol će gotovo sigurno ostvariti rekordan transfer jer se spominju iznosi viši od 100 milijuna eura.

Chelsea već dao ponudu za Gvardiola

S tim se slaže i najveći ekspert za transferna pitanja, Talijan Fabrizio Romano. Romano je u najavi zimskog prijelaznog roka rekao da će Chelsea za Gvardiola vjerojatno ponuditi 100  milijuna eura, što bi značilo da će hrvatski reprezentativac postati najskuplji branič u povijesti.

''Tijekom prošlog prijelaznog roka Chelsea se trudio na sve moguće načine dovesti Gvardiola. Nudili su Leipzigu 80 milijuna eura uz opciju da hrvatski branič ostane do lipnja 2023. u Njemačkoj. Leipzig je tu ponudu glatko odbio. Umjesto toga, Leipzig je produljio ugovor s Gvardiolom znajući dobro kakvog igrača ima.

Leipzig očekuje više od 90 milijuna, čak i više, preko 100 milijuna eura, što bi Gvardiola učinilo najskupljim obrambenim igračem svih vremena. No, očekujem da će Chelsea nastaviti napadati i da nije odustao od Hrvata. Gvardiol im je bez sumnje najveća meta i bit će zanimljivo vidjeti rasplet čitave priče'', rekao je Romano.

Postat će najskuplji branič ikad

Toliko nikad nije plaćeno za braniča. Trenutni rekorder je Harry Maguire, za kojeg je Manchester United platio 87 milijuna eura. No, dok se kalkulira hoće li netko kupiti Gvardiola već u siječanjskom prijelaznom roku ili tek na ljeto, iz Njemačke je stigla vijest koja bi mogla promijeniti mnoge planove.

Reporterka Bilda Yvonne Gabriel je objavila, a poznati njemački insajder za transfere Florian Plettenberg iz Sky Sporta potvrdio, da Gvardiol u novom ugovoru s RB Leipzigom, koji vrijedi do 2027., ima izlaznu klauzulu na ljeto 2024., kada će biti dostupan za transfer za 110 milijuna eura.

Sportski direktor Leipziga Max Eberl zasad odbacuje mogućnost transfera. Novinari su ga pitali je li dobio koju ponudu za Gvardiola putem e-maila, na što je Eberl uz osmijeh odgovorio: "Sve idu u neželjenu poštu. Gvardiol, ponuda, direktni spam. Tako da još nisam dobio nijedan e-mail.", piše index.hr.

Još članaka iz "Sport"

Facebook