Prethodni članak
Sljedeći članak

Osvojile prvo mjesto u srebrnoj skupini

Limačice NK Mladost Marija Bistrica na turniru u Novigradu


U NK Mladost Marija Bistrica već nekoliko godina djeluje i ženska ekipa. Radi se o djevojčicama koje trenutno u ligi limača 4 dovršavaju svoj put igranja sa dječacima, jer će od jesenske sezone igrati ligu pionirki, točnije HNLŽM - pionirke Centar, u kojoj ove sezone Zagorje ima ŽNK Pregradu i NK Mladost Zabok.

No, od samog početka cure iz Marije Bistrici igraju razne turnire sa vršnjakinjama, u namjeri da što više utakmica odigraju sa drugim djevojčicama. Tako su ovoga vikenda bile na turniru u Novigradu (Istra), gdje su nastupile na turniru sa još sedam ekipa. Na početku ekipe su bile podijeljene u dvije skupine. U skupini B Mladost je sa 6:2 pobijedila Savicu B, a tijesno je poražena 1:2 od Ponikvi A i 0:1 Selekcije Istarske županije B. Tako je natjecanje nastavila u srebrnoj skupini, gdje je još odigrala dvije utakmice sa treće i četvrto plasiranim ekipama iz A skupine. Sa 2:1 Mladost je pobijedile Selekciju Istarske županije A i sa 2:0 Dinamo Zagreb.

Tako su djevojčice iz Marije Bistrice osvojile prvo mjesto u srebrnoj skupini, ili peto ukupno. Zlatnu skupinu osvojila je Savica A, klub s kojim Mladost MB usko surađuje. Čak devet od 11 golova za Mladost postigla je sjajna Amalija Žukina, koja je proglašena i za jednu od dvije najbolje igračice srebrne skupine. Po jedan gol dodale su Barbara Perić i Petra Lacković. Uz njih boje Mladosti na ovom su turniru branile: Matija Behek, Iris Bertić, Lucija Jakopović, Mia Gorički, Lora Fijan, Lucija Klaužer, Magdalena Švaljek, Ana Juras i Ana Osrečak, trenerica Tijana Tirić. U ekipi su inače još i Jana Kožić, Leda Lacković, Klara Hajnić i Lucija Jantolek, koje ovom prilikom nisu mogle nastupiti.

Već početkom lipnja djevojčice NK Mladost MB po treći puta zaredom nastupit će i na turniru u Crikvenici, gdje su već dva puta osovaja druga mjesta u kategoriji WU – 11, a sada će igrati u kategoriji WU – 13. Također, u sklopu manifestacije ''Ljeto u Mariji Bistrici'' i Sportsko zabavnog vikenda 15. i 16. lipnja, u suradnji sa TZ Općine Marija Bistrica, u Mariji Bistrici bit će organiziran prvi ženski dječji turnir ''Deklica kup'' i to u subotu 15. lipnja. Očekuje se nastup barem osam ženskih ekipa sličnog uzrasta, a svi skupa od 18 sati moći će na velikom video zidu pogledati i prvu utakmicu 'Vatrenih'' na EURU u Njemačkoj protiv Španjolske.

Sve skupe je to uvod u puno ozbiljniju priču koja kreće od jeseni, kada će NK Mladost sa curama igrati spomenutu HNLŽM - pionirke Centar. Tu je riječ o velikom nogometu, a u klubu su svjesni da će im za to biti potrebno još nekoliko igračica. Stoga i ovim putem pozivaju djevojčice rođene 2011. godine, ne samo iz Marije Bistrice, nego i okolnih mjesta da se jave što prije i pridruže ovim sjajnim curama i nastave zajedno pridonositi na razvoju ženskog dječjeg nogometa.

Sa curama u Mariji Bistrici rade vrhunske trenerice Tijana Tirić i Petra Bračević, a prve nogometne korake napravile su pod palicom trenera Tomislava Brlečića. Sve zainteresirane djevojčice, tj. njihovi roditelji mogu doći na treninge utorkom i četvrtkom od 19 sati u Mariju Bistricu. Mogu se prije i najaviti na broj 098561753. Osim treninga i ligaških utakmica od jeseni, očekuju ih i brojna druženja, turniri u zemlji i inozemstvu (nedavno su cure bile u Sarajevo), te kvalitetan rad su vrhunskim trenericama. 

Još članaka iz "Sport"

Facebook