Prethodni članak
Sljedeći članak

OPET BRILJANTNI: Devet medalja za Olimpovce na Prvenstvu Hrvatske!

Odličan nastup PK Olimp na Prvenstvu Hrvatske u plivanju koje se održalo u Rijeci


Na bazenskom kompleksu Kantrida u organizaciji Plivačkog saveza Hrvatske održano je Prvenstvo Hrvatske za dobne skupine (mlađe juniore, juniore, mlađe seniore i seniore) na kojem je nastupilo 430 plivača i plivačica iz 36 hrvatskih plivačkih klubova.

Pod vodstvom Ivice Androića PK Olimp Zabok nastupio je u sastavu:  Vanja Bartol, Hana Blažević, Emma Horvat, Petar Pavalić, Patrik Erceg, Leon Novak, Ivan Fučkar, Enio Horvat i Niki Horvat.

Petar Pavalić osvojio šest medalja i oborio juniorski rekord na 200 leđno

Plivačice i plivači Olimpa nastupili su 12 finalnih utrka (6A i 6B), a u Hrvatskog zagorje donijeli su devet odličja od čega četrii zlatnog, jedno srebrno i četiri brončanog sjaja. Uz devet odličja oboren je i jedan juniorski rekord i to u utrica na 200 leđno, a oborio ga je Petar Pavalić 1:56,41. Petar došao do srebra u spomenutoj discplini u konkurenciji seniora, a ujedno je postao prvak Hrvatske u istoj disciplini u konkurenciji mlađih seniora i juniora. Pavalić je ujedno bio najuspješniji plivač Olimpa s ukupno šest odličja. Preostala tri osvojio je na 100 leđno gdje je bio brončani kod seniora, a zlatni kod mlađih seniora i juniora. Tako je Petar osvojio četri zlata, te po srebro i broncu. Na 100 slobodno bio je osmi u konkurenciji mlađih seniora i šesti kod juniora, dok je na 200 slobodno plivao B finale i bio ukupno šesti hrvatski junior.

Na visini zadatka bio je i sve bolji junior Patrik Erceg, koji je osvojio dvije brončane medalje i to na 50 i  100 leptir u konkurenciji juniora. Na 50 leptir bio je sedmi senior i peti mlađi junior, a na 100 leptir je bio još i bolji peti kod seniora i čevrti kod mlađih juniora. Erceg je zablistao u seniorskom finalu na 200  leptir gdje je bio peti, a istoj je disciplini bio sedmi u konkurenciji mlađh seniora i šesti kod juniora. Na 50 slobodno nastupio je u B finalu.

Do svoje prve medalje na državnom prvenstvu stigla je mlađa juniorka Vanja Bartol koja je u disciplini 100 leptir osvojila broncu. U istoj je diciplini plivala A finale i osvojila osma mjesta u konkurenciji seniorki, mlađih seniorki i juniorki. Na 100 slobodno plivala je B finale i bila deseta juniorka, te šesta mlađa juniorka. B finale plivala je i na 50 slobodno gdje je osvojila deveto mjesto u konkurenciji mlađih juniorki. Na 50 leptir bila je osma, a na 200 slobodna deseta, također u konkurenciji mlađih juniorki.

Mlađa juniorka, Emma Horvat izborila je dva B finala i dva šesta mjesta na 100 i 200 leptir. Kod mlađih juniora plivao je Leon Novak koji je bio peti na 400 slobodno, šesti na 50 slobodno, dok je 100 i 200 slobodno osvojio osma mjesta.

Muška štafeta juniorska štafeta Olimpa osvojila je četvrto mjesto na 4x100 mješovito (Pavalić, N. Horvat, Erceg, Novak), te osma mjesta na 4x50 slobodno (Pavalić, Erceg, Fučkar, Novak), 4x50 mješovito (Pavalić, Erceg, Fučkar, Novak) i 4x100 slobodno (Erceg, Pavalić, Novak, Fučkar).

Vrijedni Olimpovci sada su na zasluženom odmora, a u bazen će ponovno u prvom tjednu 2023. godine.

Još članaka iz "Sport"

Facebook