Prethodni članak
Sljedeći članak

OGLASIO SE KAPETAN: 'Takav penal se ne može suditi na ovakvoj utakmici'


Nakon što je u utorak navečer Hrvatska poražena od Argentine u polufinalu Svjetskog prvenstva u Katru, sasvim ljudski i prirodno, hrvatski su reprezentativci malo klonuli duhom i nisu bili pretjerano raspoloženi za izjave medijima.

Bez sumnje, Vatreni će se već tijekom srijede sabrati i početi pripreme za subotnju utakmicu u kojoj će se po drugi puta u povijesti boriti za broncu. No, ostaje gorak okus i mnogi su razočarani te imaju (poprilično opravdane) zamjerke na suđenje talijanskog suca, koji fizički, zbog ozljede ahilove tetive, nije bio sposoban pratiti sinoćnju utakmicu onako kao bi trebao, no to prije svega ide 'na dušu' FIFA-e koja je donijela odluku da taj ozlijeđeni 48-godišnjak pokušava trčati paralelno s Alvarezom, Juranovićem i ostalim brzacima u tako važnoj utakmici kao što je borba za finale SP.

No, da je Argentina unatoč tome uistnu zaslužila biti u finalu, potvrdio je i naš kapetan, Luka Modrić, koji je za razliku od većine drugih Vatrenih, nakon sinoćnjeg poraza baš onako kapetanski smogao snage i stao pred novinare.

-Nažalost, dogodio se poraz. Moramo čestitati protivniku. Zaslužili su biti u finalu kada se pogleda cijela utakmica. Bili su bolji, iako je sada teško komentirati utakmicu i reći nešto pametno ovako vruć. Nažalost, nismo u finalu. Imamo utakmicu za treće mjesto i treba se dobro rekuperirati, prije svega mentalno i pokušati osvojiti broncu - rekao je Modrić, koji se dotakao i suđenja koje je preusmjerilo tijek utakmice.

-Prvi gol nije bio jedanaesterac. Trebao je biti korner za nas, a nakon toga sudi nepostojeći jedanaesterac, to je prelomilo utakmicu. Jer do tada smo igrali OK - naglasio je kapetan Modrić.

-Nedostajalo nam je malo više prema naprijed da budemo opasniji, ali nismo imali problema do tog jedanaesterca. Takav penal se ne može suditi u ovakvoj utakmici. Opet se sudio i to me žalosti. Nakon toga je došao drugi gol gdje su imali sreće s odbijanju lopte. Nakon toga se bilo teško vratiti. – rekao je Luka.

No, unatoč žaljenju, kapetan Luka već sinoć se okrenuo budućnosti. -U subotu imamo veliku utakmicu, bilo bi jako važno da osvojimo treće mjesto nakon svega što smo ovdje napravili. Borili smo se, bila bi šteta da ispustimo to treće mjesto. Moramo se skupiti i dobro odmoriti i pripremiti se mentalno za tu utakmicu. Razočarani smo. Željeli smo biti u finalu, no ponavljam, ispred nas je još jedna važna utakmica – rekao je Luka Modrić.

Još članaka iz "Sport"

Facebook