Prethodni članak
Sljedeći članak

Odigrano prvih deset utakmica - evo rezultata

Počeo je Zimski kup KZŽ-e u malom nogometu


U organizaciji NK Inkop iz Poznanovca sljedeća dva vikenda na rasporedu je Zimski kup u malom nogometu za registrirane klubove KZŽ-e pod pokroviteljstvom NSKZŽ-e. Turnir se igra u prvom dijelu ovaj vikend, a počeo je jučer. Završnica je na rasporedu sljedeći vikend (19. – 21. siječnja). U veteranskoj kategoriji prijavila se 21 ekipa, s tim da Zagorec Kr, Mladost Z, Radoboj, Matija Gubec i domaćin Inkop imaju prijavljene po dvije ekipe. Organizator je 21 ekipu rasporedio u sedam skupina sa po tri ekipe, a dalje će u osminu finala njih 16, što znači da će otpasti samo pet. Dakle, plasman u osminu finala donose prve dvije pozicije, što je 14 ekipa, a preostale dvije bit će dvije najbolje ekipe sa trećih mjesta. U skupini A su Zagorec Kr 1, Rudar DZ i Tondach u skupini B Stubica, Inkop 1 i Matija Gubec 2, u skupini C Mladost Z 1, Rudar M i Inkop 2, u skupini D Zagorec Kr 2, Petrovsko i Pregrada, u skupini E Radoboj 1, Klanjec i Toplice, u skupini F Oroslavje, Jedinstvo i Radoboj 2 i u skupini G Matija Gubec 1, Ivančica i Mladost Zabok 2. Naslov brani Zagorec Kr 1.

Kod seniora naslov brani Tondach  

Kod seniora 24 kluba prijavila su ukupno 26 ekipa. Po dvije ekipe imaju Klanjec i domaćin Inkop. Tradicionalno na turniru nema Gaja iz Mača i Zagorca iz Krapine, a naslov brani Tondach. Nema ni Straže, koja je znala imati uspjeha u dvoranskom nogometu. U dvije skupine su po četiri ekipe, a u šest po tri. Osminu finala izborit će prvi i drugi iz svih skupina. U skupini A su Tondach, Stubica i Marija Gubec, u skupini B Mladost Z, Oroslavje i Inkop 2, u skupini C Ivančica, Inkop 1 i Rudar M, u skupini D Radoboj, Oštrc i Milengrad 2005., u skupini E Rudar DZ, Vatrogasac i Sloga, u skupini F Pregrada, Golubovec i Klanjec u skupini G Jedinstvo, Klanjec 1, Omladinac i Lobor, te u skupini H Đalski, Zagorec VT, Toplice i Desinić.

Jučer je odigrano prvih deset utakmica kod seniora, dakle kompletno prvo kolo.  U skupini A branitelj naslova Tondach je pobijedio Stubicu 2:1. Zanimljivo je da su sva tri gola pala u samo tri minute. Rašić je doveo Stubicu u vodstvo u 19. minuti, da bi Bobinec sa dva gola u 20. i 21. minuti donio preokret. U skupini B Mladost Z je sa 4:0 pobijedila Oroslavje, dok je u skupini C Ivančica sa 5:2 bila bolja od Inkopa 1. Oštrc je u skupini D sa 3:1 pobijedio Radoboj, a jedina utakmica, koja je prvog dana završila bez pobjednika je ona u skupini E, gdje su Rudar DZ i Vatrogasac odigrali 2:2. S nestrpljenjem se očekivala utakmica F skupine između Golubovca i Pregrade. Derbi je dobio Golubovec sa 4:1. U skupinama G i H nalaze se po četiri ekipe. U skupini G Jedinstvo je svladalo Lobor 2:0, a Klanjec je bio bolji od Omladinaca sa 3:2. I konačno u skupini H Đalski je pobijedio Desinić sa 1:0, dok je u zadnjoj utakmici večeri Zagorec VT sa također 1:0 pobijedio Toplice. Danas se nastavlja natjecanje seniora, a počinje i on veterana.

Evo rezultata prvog dana i rasporeda za danas i sutra.

Još članaka iz "Sport"

Facebook