Prethodni članak
Sljedeći članak

Novi trener Tondacha: 'Cilj nam je ostanak u četvrtom rangu hrvatskog nogometa!'

Razgovarali smo sa Srećkom Mlinarićem, koji je od ove sezone trener Tondacha iz Bedekovčine


Srećko Mlinarić od ove sezone novi je trener Tondacha iz Bedekovčine. Pred njim je težak zadatak – novog treće ligaša ostaviti u 3. HNL Centar. Dugo znam Srećka i veoma je rano krenuo u nogometne vode. Već sa 15 godina bio je član prve ekipe ondašnje Zagorke iz Bedekovčine da bi nakon četiri godine otišao u Mladost Zabok koja je u to vrijeme igrala drugu ligu. Potom je nakon četiri godine ( izgleda da je to čarobna brojka za Srećka, op.a. ) provedenih u Zaboku otišao u Rudar Dubravu Zabočku gdje se zadržao četiri godine. Istina bilo je ponuda iz zagrebačkih klubova ali je Srećko više preferirao domaće klubove pa je nakon što se iz Rudara vratio u svoj matični Tondach odlučio da nakon teške situacije u matičnom klubu završi karijeru u Vatrogascu iz Brezove gdje je proveo punih osam  godina da bi konačno u 39. godini života „okačio“ kopačke u klin i rekao zbogom aktivnom igranju u seniorskom nogometu. Nakon toga se odlučio školovati te je na trenerskoj akademiji najprije završio za trenera UEFA „B“ da bi danas imao licencu trenera UEFA „A“. Nakon okončanja aktivne karijere preuzima treniranje mlađih kategorija u Tondachu da bi na poziv Drage Dade Bartolića preselio u Zagorec Krapina gdje je 10 godina radio u omladinskoj školi krapinskog kluba.

 

 

Nenadano ste postali i trener seniora Zagorca nakon ostavke trenera Bartolića ?

Bila je loša situacija u klubu, malo vremena, bilo je domaćih trenera koji se nisu htjeli prihvatiti tog odgovornog posla te sam odlučio da prihvatim ja jer ipak sam u klubu bio već punih deset godina. Do kraja je ostalo četiri kola i smatrao sam da je to trebalo odraditi a igrači su reagirali na odličan način jer u ta četiri kola upisali smo tri pobjede i samo jedan poraz i završili sezonu na odličnom trećem mjestu. Svakako – za takav rezultat uveliko je bio zaslužan i dotadašnji trener Dado Bartolić.

 

Iza Vas je i odličan rezultat kao pomoćnog trenera seniora u sezoni kada je Zagorec postao prvak pretprošle sezone ?!

To je bila odlična sezona. No, moram naglasiti da je šef Milinović to odlično posložio, konačno se uveo red. Igrači su odlično trenirali i u potpunosti ispunjavali sve naše zahtjeve te se takav odnos vidio i na terenu, a na taj način možete samo doći do dobrog rezultata kao što smo i došli. Jedino je žal za tim kvalifikacijama jer da smo prošli Ždralove Vukovar bio došao u Krapinu i čvrsto sam uvjeren da bi nakon te utakmice mi bili članovi drugog ranga hrvatskog nogometa u tom slučaju u jednoj sezoni bi preskočili dva ranga. Još nešto se sjećam iz te sezone – nakon posljednje utakmice protiv Gaja iz Mača na našem terenu u zadnjem kolu prvenstva, hvala Gaju na tome što je pristao da posljednje kolo igramo u Krapini iako je po rasporedu to trebalo biti u Maču, takova je euforija i veselje nastupilo da sam čak i vas uspio nagovoriti da popijete čašu piva iako ne pijete alkohol (smijeh).

 

Sad je novo vrijeme. Prvi trener matičnog kluba koji je ušao u viši rang  i  koji je cilj kluba ?

Da, prihvatio sam poziv da budem prvi trener seniorske momčadi. To je moj klub -kako da ne prihvatim. Klub je ušao u viši rang a sigurno je da nam neće biti lako jer teško je dovesti neka velika pojačanja zbog toga jer klub ne raspolaže velikim proračunom i, možda, spada u red najnižih u ovom rangu. No, cilj je jasan – ostanak u ligi! No, ako nam se pruži prilika i poklope se neke stvari uz dobro treniranje ekipe, ako dečki budu prava škvadra možemo se nadati sredini tablice. No, naglašavam -  cilj je o(p)stanak u ligi !

 

I za kraj – igrački kadar ?

Ono najvažnije odlazaka gotovo da i nije bilo. Otišao je samo Filip Merlin koji jednostavno nije mogao uskladiti svoje privatne obveze ( živi u Austriji ) i zahtjeve višeg ranga natjecanja. Došli su Tin Usmijani ( Inker Zaprešić ), vratar Fran Martinec ( Kraljev Vrh – branio prošlu sezonu inače potiče iz Mladosti  iz Zaboka ), Martin Zrnc ( Klanjec ) i Tin Fruk ( Radoboj ). Ovime nije završena lista dolazaka jer pokušavamo dovesti još dva tri igrača ali je to jako teško jer većini mladih igrača nije cilj igrati viši rang nego im je cilj što više dobiti novaca za svoju igru bez obzira na rang zaboravljajući da si na taj način polako ali sigurno uništavaju eventualno dobru karijeru.

 

 

Pripremne utakmice

22. srpnja ( subota ) Gaj Mače

2. kolovoza ( srijeda )Zelina

5. kolovoza ( subota ) Varteks

9. kolovoza ( srijeda ) Kraljev Vrh

12. kolovoza ( subota ) Mladost Zabok

19. kolovoza ( subota ) Samobor

Klub je ostavio prostor za dogovaranje još dvije do tri pripremne utakmice.

 

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook