Prethodni članak
Sljedeći članak

Novi rekord Jane Pavalić i 124 medalje za Olimp

U Sisku održano Regionalno PH u plivanju za dobne skupine Regije 4


Na 25-metarskom baeznu ŠRC Sisak u organizaciji PK Sisak-Janaf održano je Prvnestvo Hrvatske u plivanju za dobne skupine Regije 4. Uz domaćina nastupili su i Barok iz Varaždina, ČPK i Međimurje iz Čakovca, Osijek Žito, Orion i VPK iz Vinkovaca, Olimp-Zabok, Sisak-Janaf, Virovitica i Vukovar.

Olimp je pod vodstvom Ivice Androića u Sisku nastupio s osam plivačica i pet plivača koji su osvojili ukupno 124 medalje, od čega su 42 bile zlatne, 34 srebrne, a 30 brončanog sjaja.
Jana Pavalić je i na ovom natjecanju oborila jedan kadetski rekord. Na 200 slobodno plivala je utrku u vremenu 2:04,08 što do sada nije uspjelo ni jednoj plivačici kadetske dobi na toj dionici. Ovaj rezultat vrijedio preko 700 HPS FINA bodova. Jana je osvojila ukupno 21 medalju (17 pojedinačnih i 4 u štafeti) od čega 12 zlatnih, 7 srebrnih i 2 brončane.
Isti broj medalja osvojio je i Petar Pavalić (11 zlatnih, 5 srebrnih, 5 brončanih / 12 pojedinačno + 9 štaf.), a najviše medalja čak njih 24 (8 zlatnih, 11 srebrnih, 5 brončanih / 12 pojedinačno + 12 štaf.) osvojio je Patrik Erceg.

Leon Novak osvojio je 15 medalja (4 zlatne, 8 srebrnih i 3 brončane/3 pojedinačno + 12 štafetnih) Lovro Gorupić 12 medalja (4 zlatne, 5 srebrnih, 3 brončane u štafetnim utrkama), a Emma Horvat 10 medalja (6 zlatnih i 4 brončane). Vanja Bartol kući se vratila sa 7, Gita Vlahek sa 6, Hana Blažević i Dominik Škalec sa po tri medalje, a Lana Halapir i Mihaela Kramarić sa po jednom medaljom. Boje Olimpa na ovom je natjecanju branila i Lea Piljek.
Još jedan odličan nastup plivačica i plivača Olimpa s kojim je prof. Ivica Androić bio iznimno zadovoljan.

Još članaka iz "Sport"

Facebook