Prethodni članak
Sljedeći članak

NK Pregrada domaćin finala Kupa!

U KRAPINI ODRŽANA 20. SJEDNICA IZVRŠNOG ODBORA NS KZŽ-e


U prekrasnim prostorima Muzeja MNK „Yeti“ u Krapini je održana 20. sjednica Izvršnog odbora Nogometnog Saveza Krapinsko – zagorske županije. Bila je ovo ustvari nastavak tradicije koje provodi Izvršni odbor da sjednice održava na terenu odnosno u gradovima i općinama gdje obitavaju klubovi te je tako ovoga puta odabrana Krapina (domaćin NK Zagorec Krapina) a kao domaćin sjednice bio je vlasnik i voditelj Muzeja MNK „Yeti“ (Krajem ljeta 1978. godine, samo 4 godine nakon osnutka,  Boris je napravio prve vitrine i uredio podrumske prostorije u kojoj je već tada bilo preko 80 raznih nagrada No, kada je uvidio da taj prostor neće biti dovoljan početkom 1993. godine čitav muzej preselio je u potkrovlje svoje kuće a današnji izgled klub – muzej dobiva početkom 2003. godine, op.a.) Boris Vodolšak.

Sjednica je imala, rekao bih, očekivane točke dnevnog reda te smo zbog toga zamolili Stjepana Merkaša-Krojfa, predsjednika NS KZŽ da nam ukratko kaže osnovne značajke sjednice:

„Održavanjem sjednice u Krapini nastavili smo tradiciji održavanja sjednica izvan samog sjedišta Saveza i izuzetno nam je drago da smo danas ovdje u Muzeju gdje nas je Boris Vodolšak već nekoliko puta zvao ali evo tek smo sada uhvatili vremena i moram iskazati veliko zadovoljstvo gostoljubivošću i oduševljenje postavom muzeja. Ovo je zaista prekrasno, ovo je nešto što bi mladi morali vidjeti, možda da učenici u sklopu nastave TZK-a posjete Muzej, a isto tako i svi zaljubljenici u sport. Sjednica je bila relativno kratak i izuzetno učinkovita – analizirali smo dosadašnji tijek prvenstva i moram izraziti zadovoljstvo što nije bilo nikakvih anomalije te vjerujem da će tako biti i na kraju te da neće iza prvenstava liga vući nekakvi repovi. Donijeli smo i nekoliko odluka o pomoći klubovima što smo i ranije radili te ćemo tako nastaviti i u budućnosti“.

Donesena je odluka i o domaćinu Kupa. Imali ste tri kandidata ( NK Zagorec Krapina, NK Gaj Mače i NK Pregrada ) i sva tri su zadovoljavala uvjete natječaja. Nije baš bilo lako donijeti  odluku o domaćinu?

„Najprije ću kazati da je domaćin NK Pregrada te da će se finale igrati 8. lipnja 2022. godine.  Možda se Vama čini da je bilo teško bilo izabrati ali ako imate prave dodatne kriterije kada se pojave svi sa istim značajkama nema problema. Radilose o tome da smo gledali kada je i koliko puta bio domaćin Kupa netko od navedena tri kluba a kako su Gaj i Zagorec bili domaćini u posljednjih pet – šest godina a Pregrada nije bila domaćin punih 20 godina odluku nije bilo teško donijeti. No, moram naglasiti da je Pregrada u posljednje tri godine, predsjednik Denis Burić, jako puno napravila u infrastrukturi te recimo da je i ovo domaćinstvo jedna mala nagrada klubu. Svakako da najidealnije uvjet ima najjači i najtrofejniji klub Saveza, Zagorec Krapina, ali isto tako on upravo u vrijeme odigravanje Kupa igrati će veoma važne kvalifikacije za ulazak u drugi rang hrvatskog nogometa jer će svoj naslov i matematički potvrditi možda već ove subote te smo imali i na umu da ne treba remetiti njihovukoncentraciju koja će zasigurno u tom trenutku biti na kvalifikacijama.“- rekao nam je Stjepan Merkaš – Krojf predsjednik Saveza.

Nakon Sjednice čelnik Saveza uručio je prigodan poklon Borisu Vodolšaku što je i on učinio uručivši poklon Stjepanu Merkašu. Nakon razgleda Muzeja svi članovi Izvršnog odbora posjetili su ŠRC Podgora pogledavši što je sve učinjeno na poboljšanju uvjeta u infrastrukturnom pogledu NK Zagorec Krapina ( novo igralište s umjetnom travom, obnovljeno pomoćno igralište, uređena tribina, unutrašnje prostorije, novo parkiralište kod stadiona, itd. op.a. ).

Još članaka iz "Sport"

Facebook