Prethodni članak
Sljedeći članak

Nikola Špoljar još jednom prvak Hrvatske u planinskom trčanju na duge staze

Valja napomenuti da je Nikoli ovo već treći uzastopni državni naslov u ovoj disciplini, a peti ukupno u karijeri


U nedjelju 19.05.u sklopu 3. utrke „Ivanec – Grebengrad“, održano je Pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske u planinskom trčanju na duge staze. Na utrci duljine 37,5 km startalo je ukupno 90 natjecatelja u muškoj i ženskoj kategoriji. Sa startom u Ivancu, staza vodi do vrha Ivanščice, zatim trkače vodi po planinarskim putevima do Pokojca, pa na strmi uspon na Čevo i završnim dijelom do Grebengrada.

U oštroj konkurenciji ponajboljih planinskih trkača, pobjedio je Nikola Špoljar iz Atletskog kluba Zabok i time odnio još jednu titulu državnog prvaka ispred drugoplasiranog Igora Goričanca (AK Varaždin) i Lovre Srdarevića (AK Sljeme). Valja napomenuti da je Nikoli ovo već treći uzastopni državni naslov u ovoj disciplini, a peti ukupno u karijeri. S obzirom na to, neki bi rekli da je njegova pobjeda bila očekivana, ali na ovakvoj prilično teškoj i istovremeno brzoj stazi, trkače uvijek očekuje neizvjesna borba do samog kraja. To potvrđuju i male razlike (po 2 minute) između troje prvoplasiranih. Svaka kriva procjena tempa na početku utrke, na zadnjem dijelu staze donosi velike probleme za trkače, a ovaj puta je i staza bila blatnjava na dijelovima, što je dodatno „začinilo“ utrku.

U ženskoj konkurenciji pobijedila je sve brža mlada trkačica Ines Jozić (Ultramaraton klub „Mazator“), druga na cilj stiže Maja Urban (AK Dubrovnik), dok se na treće mjesto plasirala Maja Bonačić (AK Sljeme).

Za AK Zabok još su nastupili Željko Kliček koji utrku završava na 22. mjestu (4. u kategoriji M-40) i Matija Grabrovečki na 6. mjestu (1. u kategoriji M-40).

U ekipnom poreku žena, prve su bile članice AK Dubrovnik (Urban, Faber, Gleđa), ispred drugoplasiranih članica AK Sljeme i trećeplasiranih članica Ultramaraton kluba Mazator.

Kod muških, naslov ekipnih pvaka također odlazi u AK Dubrovnik (Bulić, Živković, Peček), ispred drugoplasiranih članova AK Varaždin. Na treće mjesto plasirali su se članovi AK Sljeme, dok se ekipa AK Zabok u sastavu N. Špoljar, M. Grabrovečki, Ž. Kliček ovaj put morala zadovoljiti četvrtim mjestom.

18.05. održan je 39. Maraton treh src u slovenskim Radencima.
Na maratonskoj distanci nastupio je Sven Šemovčan, koji je utrku završio za 3:47:25, što mu je donijelo 61. mjesto u ukupnom poretku i sedmo u kategoriji.

Još članaka iz "Sport"

Facebook