Prethodni članak
Sljedeći članak

Nikola Joksović u borbi večeri nadmašio Brazilca Carla Nea Pratera

U organizaciji vodeće regionalne organizacije FNC u Gradskoj sportskoj dvorani u Zaboku održan borilački spektakl pod imenom "Armagedon 3"


Sjajna borba večeri između Srbina Nikole Joksovića i Brazilca s UFC iskustvom, Carla Nea Pratera, bila je "šlag na tortu" još jednog kvalitetnog MMA eventa u Zaboku. Nakon FNC 5, Zabok je bio domaćin i trećeg izdanja "Aramagedona" kojem je za cilj talentiranim borcima dati potporu da što bezbolnije iz amaterskog pređu u profesionalni MMA.

Joksović i Prater pružili su tri vrlo kvalitetne runde, obojica su imali svojih svijetlih trenutaka, no Joksović je odlično taktički odradio meč i na kraju je zasluženo slavio i promovirao se u junaka večeri. Zanimljiva je bila i prva superborba u kojoj je atraktivni Portugalac Leandro Gomes zasluženo jednoglasnom odlukom nadmašio Stefana Veselinović koji je više uzimao inicijativu, ali Gomes je bio konkretniji i atraktivniji što je publika u Zaboku znala nagraditi pljeskom.

Finalisti Armagedona su Demahmet Sinani, Filip Lokas, David Travnicek, Tomislav Sičaja, Ognjen Babić, David Sivonjić i Selver Mahmić. Sinani je nakon pola runde završio posao protiv Roberta Vrbana, a u borbi nakon te Lokas je vrlo brzo ostvario pobjedu protiv Benjamina Abazovića "gušenjem". Žvigač je ambiciozno počeo protiv Travniceka, ali Austrijanac je vrlo brzo ugasio njegove ambicije i pobijedio prekidom. Najzanimljivija borba Aramagedon dijela eventa bila je ona između Nikole Pavlovića i Tomislava Sičaje, koji su pružili dvije iznimno zanimljive runde, a na kraju je zasluženo slavio Sičaja. Ognjen Babić je za samo 58 sekundi "sredio" Denisa Kovačevića, David Sivonjić je nakon prve runde dosta "oštetio" Tomislava Bagarića, pa je službeni liječnik odlučio da ovaj nije spreman za nastavak borbe i Sivonjić je pobijedio prekidom. U zadnjoj borbi Armagedon dijela eventa Selver Mahmić ekspresno je slavio protiv Martina Batura koji je imao snažnu podršku navijača. Bilo je i malo negodovanja zbog prekida, no sudac u ringu donio je dobru odluku, da Batur ne bude teže ozlijeđen.

Event je pratilo oko 400 gledatelja, a FNC se još jednom pokazao kao sjajni organizator i dokazao da je zaista vodeća MMA organizacija na ovim prostorima.

Još članaka iz "Sport"

Facebook