Prethodni članak
Sljedeći članak

Nastavak agonije Zagorca!

U 11. KOLU SUPERSPORT DRUGE NL ZAGOREC GOSTOVAO U SESVETAMA


U 11. prvenstvenom kolu SuperSport Druge NL krapinski Zagorec gostovao je kod drugoplasiranih Sesveta i doživio, očekivani, poraz rezultatom 4:0.

Što napisati o samoj utakmici ? Ništa ! Samo mogu napraviti „copy paste“ sa prethodnih gostovanja Zagorca jer smo opet vidjeli nemoć i (ne) kvalitetu igrača Zagorca. Od prve minute domaćin je dominirao i sasvim zasluženo visoko pobijedio  te mogu samo citirati svog kolegu novinara koji je rekao: “Vratar Zagorca Bruči i pored četiri gola u mreži igrač je utakmice u Sesvetama, već u prvom poluvremenu spasio je Zagorec od debakla, skinuo je zicer Abramoviću dva puta, obranio Topiću udarac s bijele točke i još dvije reakcije zbog čega se na odmor otišlo sa samo dva gola zaostatka. I u nastavku Bruči je obranio čast gostiju i poraz 4:0 sveo na prihvatljiv rezultat po prikazanoj igri njegove momčadi“.

Što napisati o njima? Što napisati o igračima Zagorca ? Što napisati o Upravi ? – jer ovako očajan rezultat nije donio samo jedan dio kluba ( igrači )  već svi zajedno.  Jednom ili sa više riječi ova polusezona Zagorca mogla bi se opisati – turbulentna polusezona puna preokreta!

Sve je počelo još u srpnju kada su nogometaši Zagorca uporno pitali najodgovornije – Uprava kluba  – kada će već jednom početi pripreme za dolazeću sezonu. I nekako se krenulo, i kasnilo se punih sedam dana u odnosu na ostale ligaše. Potpisao se sporazum o suradnji s prvoligašem Goricom koji je donio sve osim dobrog jer u jato krapinskog kluba „sletjeli“ su juniori Gorice koji svojom kvalitetom, pokazali su ovih jedanaest kola, najvjerojatnije ne zadovoljavaju igrama u trećem rangu hrvatskog nogometa.

Na klupu Zagorca sjeo je Sven Raić, mladi trener koji je uspješno vodio juniore Gorice, i u 4 kola upisao dvije pobjede, jedan remi i poraz da bi nakon toga Uprava kluba uručila mu otkaz uz obrazloženje da parafraziram: „ Nezadovoljni smo ulaskom u sezonu.“ Tek nakon tog poteza Uprave počinje kaos u redovima kluba. Klub igra bez trenera puna tri kola da bi se dogodilo da na utakmicu u Ploče putuju samo igrači i pomoćni trener Barišić. I konačno našlo se rješenje – na trenersku klupu nekoliko dana prije utakmice sa Marsoniom sjeda Damir Petravić koji ne može donijeti pomak unatoč velikom trudu jer igrači ne reagiraju na šok terapiju  već nakon utakmice sa Marsoniom ( domaći poraz 0:2, op.a. ) prisiljavaju novinara da napiše:“ Na ovoj su tekmi ipak dvije stvari bile dobre! Prva je da se ne mora trošiti prašak za pranje rublja jer koliko su oznojili dresove na današnjoj utakmici bez brige mogu u njima odigrati i slijedeću prvenstvenu utakmicu jer još uvijek mirišu na omekšivač rublja. Druga je stvar da su riješili pitanje plaća. Naime, sada kada zatraže isplatu plaće može im se uvijek odgovoriti kako ste igrali i borili se za boje kluba tako će te i dobiti plaće !“

Nakon što nikako da se poslože u klubu Uprava vuče još jedan, po kuloarskim pričama neočekivan i nepotreban, potez – daje otkaz trojici igrača: Sunagiću, Kožiću i Galiću tako da ionako tanak roster još više smanjuje  a da sve ne bi bilo baš tako lako pobrinuo se dvojac iz Gorice – Kulenović i Vujačić – koji napuštaju klub i vraćaju se u Goricu. Dodamo li tome da zbog težih ozljeda ovu polusezonu su završili – Strabić- ili je nisu niti počeli – Turniški - vidljivo je da trener Petravić i njegov pomoćnik Barišić moraju biti vrsni kemičari kako bi od „lošeg materijala“ napravili „zadovoljavajući proizvod“.

I zato se pitam da li je ipak istinito ono što sam prije nekoliko dana objavio na svom facebooku: "Ovako se ne igra za svoj klub. Svatko može imati loš dan, ali igrati bez srca, želje i gladi za pobjedom - za svaku je osudu.“ Znam da je istinito jer u posljednjih sedam kola osvojeno je od mogućih 21 samo, brojkom ( 1 ) i slovima ( jedan ) bod uz tri ( 3) postignuta i čak 22 primljena gola !

Kako ne bi iz teksta proizašlo da su svi igrači loše odigrali i da nemaju kvalitete zbog potpune istine napisati ću da jedini koji su po mom sudu zadovoljili potrebe ovog ranga natjecanja borbenošću, zalaganjem i kvalitetom su: kapetan Smrekar te  Bruči, Landripet, Braun i Majcenić te ću napisati da je i prolaznu ocjenu, za nijansu, zaslužio i Jug.

Ne smije se svesti organizacija kluba na onome što će učiniti tajnik kluba, šef omladinske škole ili netko treći jer koliko god željeli nekog pohvaliti onda možemo samo već navedene, a ostali – znači najodgovorniji da ih sada više ne nabrajam moraju sjesti, stisnuti glave skup i kazati otvoreno gdje su pogriješili !?

Vrijeme je dragi moji, ako već nije prekasno, da se pokrenete.

Svoj slijedeći prvenstveni susret Zagorec igra na svom terenu u subotu, 5.studenog u 14,00 sati, protiv ekipe koja ga je izbacila iz kvalifikacija za viši rang – Mladost Ždralovi. Navijači dođite i pomognite svom klubu.

SESVETE - ZAGOREC 4:0 (2:0)

SESVETE - Igralište: SC Sv. Josip Radnik. Gledatelja: 300. Glavni sudac: Vukančić (Benkovac) Pomoćni suci: Jerbić (Osijek) i Mik (Lipik). Četvrti  sudac: Čulina (Prigrada) Delegat: Solomunn (Sisak). Kontrolor suđenja: Volf (Viškovo)

STRIJELACI: 1:0 - Petrović (11), 2:0 - Topić (33), 3:0 - Brigić (74), 4:0 - Janušić (88)

SESVETE: Jelavić, Vukasović (od 76 Janušić), Kulenović, Zorica, Topić (od 76 Baršić), Abramović (od 76 Cvitanović), Opačić (od 61 Šuart), Laštro, Brigić, Petrović (od 61 Turčin), Boune Mody Mamadou

Trener: Rajko Vidović

ZAGOREC: Bruči, Matković, Sanogo (od 76 Topolovec), Jug, Vinski (od 64 Bračević), Smrekar, Majcenić, Karaković, Landripet, Elijah Chukwu Chikwado (od 76 Kovačić), Cetina

Još članaka iz "Sport"

Facebook