Prethodni članak
Sljedeći članak

Nakon dva pogotka prednosti Stubici samo bod

6. kolo IV. NL-središte Zagreb - skupina A, STUBICA - Odra 2:2 (1:0)


Zanimljivu su utakmicu odigrali Stubica i Odra u 6. kolu NL-središte Zagreb - skupina A. Krajnji je rezultat bio 2:2, nakon što su domaćini vodili s 2:0, no mogli su vrlo lako ostati i bez tog jednog boda.

Počelo je dobro za domaćine, već u 2. minuti Čekolj puca glavom nakon ubačaja Glavača, ali pogodak sprječava vratnica. Tri minute kasnije Glavač iz teške pozicije pogađa vanjski dio mreže. U 9. minuti svoj je snažan udarac iz "slobodnjaka" s oko 25 metara udaljenosti od gola oprobao Pešec, no gostujući vratar Čabraja odbija u korner. Izvodi  ga Drempetić, a kapetan Matuša pokušava glavom, no puca preko gola. Domaći su poveli u 38. minuti. Drempetić dugom loptom pronalazi Pešeca kojeg u kaznenom prostoru ruši Kljujev, pa sudac Šandrk opravdano dosuđuje kazneni udarac koji sigurno u pogodak za 1:0 pretvara Drempetić. Gosti su ozbiljno prijetili tek u 45. minuti preko Topalovića iz slobodnog udarca, no Mužina boksa u korner.

Igrala se četvrta minuta nastavka kada smo vidjeli potez utakmice u režiji Matije Drempetića. On je napravio pravi dar-mar po lijevoj strani, nanizao u driblingu nekoliko gostujućih  igrača i odlično pronašao Petira koji silovito zakucava loptu u mrežu za 2:0. Nakon toga domaći kao da su nestali s travnjaka kojim  je zagospodarila Odra. Prvu prijetnju u nastavku za njih ima u 52. minuti Andrija Gudelj koji puca glavom preko gola. On i Hanachi znatno  su podignuli razinu igre gostiju u nastavku. Četiri minute kasnije Andrija Gudelj odlično pronalazi Lutera koji je sam pred Mužinom, ali domaći vratar odlično brani njegov udarac. Gosti sve jače pritišću iz minute u minutu, pa tako Zeko u 57. minuti iz slobodnog udarca iz kosa s desne strane odlično puca, ali Mužina krajnjim naporom odbija u gredu. Već u idućem napadu Hanachi odlično pronalazi Paveka koji je sam na pet metara, ali puca pokraj gola. Napori gostiju isplatili su se u 65. minuti. Obrana domaćih loše čisti jednu situaciju, lopta dolazi na glavu Andrije Gudelja koji zabija pogodak za 2:1. Samo minutu kasnije stvari su se vratile na početak. Hanachi odlično ubacuje s lijeve strane, a Luter zabija glavom za 2:2. Sasvim zasluženo izjednačenje gostiju.

Stubica i dalje "živi opasno". Hanachi dobro puca u 68. minuti, ali Mužina odbija njegov udarac. Nakon toga napadi gostiju ipak su malo splasnuli, a na drugoj strani u dobroj je prilici Iskrić, ali loše puca u 72. minuti. Pet minuta kasnije opasno prijeti Glavač, ali gostujuća obrana odbija njegov udarac u korner. U 90. minuti opasno prijeti Pešec, ali Brebrić odbija njegov udarac. I onda u samoj završnici utakmice dvije dobre prilike gostiju. Tako u prvoj minuti sudačke nadoknade Mužina dobro brani pokušaj Adžage, a šansu utakmice doslovno u zadnjoj sekundi propušta Andrija Gudelj koji je sam pred Mužinom, ali puca pokraj gola, pa bod ostaje u Stubici.

Nakon šest odigranih kola Stubica na kontu ima samo četiri boda i drži pretposljednju poziciju na ljestvici.

STUBICA - ODRA 2:2 (1:0)

DONJA STUBICA: igralište Stubice, GLEDATELJA: 100, SUCI: Šandrk, Lasić i Jurišić.

STRIJELCI: 1:0 Drempetić 38' (11m), 2:0 Petir 49', 2:1 Andrija Gudelj 65', Luter 66'.

STUBICA: Mužina, Petir, Matuša, Čekolj, Pešec, Iskrić, Drempetić, Mar. Landripet, Pirički (75' Grabušić), Mat. Landripet (85' Petrović). TRENER: Dražen Kovjanić

ODRA: Čabraja, Brebrić, Adžaga, Kovačić, Turković, Ante Gudelj, Luter, Kljujev (46' Zeko), Pavek, Topalović (53' Hanachi), Fučkala (46' Andrija Gudelj). TRENER: Ivan Milas

Još članaka iz "Sport"

Facebook