Prethodni članak
Sljedeći članak

Najvažniji krapinski tjedan bit će bogat i sportom


Za dan dva počinje 58. Tjedan kajkavske kulture Krapina 2023. koji obiluje raznim događanjima pa tako, između ostalih, i sportskim poznati pod nazivom Dani sporta.

Ovo su 11. Dani sporta koje organizira Krapinski sportski savez a neka, do brojnih događanja, su već u punom tijeku. Tako je 21. kolovoza započeo tradicionalni memorijalni teniski turnir Jurica Mehun, njegovo 30. izdanje te će trajati do 10. rujna.

U subotu, 2. rujna, u organizaciji stolnoteniskog kluba Zagorec započinje 22. Međunarodni turnir Krapina te 7. memorijal Jurja Spačeka. Igrat će se u Sportskoj dvorani Srednje škole Krapina te se očekuje stotinjak stolnotenisača u pet kategorija, a istog će se dana na vanjskom terenu igrati rukometni turnir za mlađe dobne skupine da vi taj sportski dan zaključili košarkaši streetball turnirom.

Zatim 2. i 3. rujna na ŠRC Podgora održat će Kaj kup za mlađe uzraste, a radi se o turniru u nogometu.

U nedjelju, 3. rujna u sedam sati ujutro na ribnjacima u Škarićevom i Polju Krapinskom održava se „38. Kup grada Krapine“ u disciplini lov ribe udicom na plovak. Tog dana je zamišljeno, u organizaciji Kluba alternativnih sportova, i održavanje tradicionalne utrka Neandertalka a na maloj ‘Neandertalci’ će nastupiti drugu godinu zaredom električni bicikli.

Na vanjskom igralištu OŠ Augusta Cesarca 6. rujna održat će se finale škola u futsalu i rukometu za 6. 7. i 8. razrede, a od 6. do 8. rujna u organizaciji Sportske udruge Šabac održat će malonogometni turnir 3 VS 3 na košarkaškom igralištu kod OŠ Ljudevit Gaj.

U restoranu KTC Krapina 9. rujna bit će održan memorijalni turnir Miljenka Medića u brzopoteznom šahu na kojem mogu nastupiti svi koji imaju FIDE rejting.

U organizaciji trkačkog kluba Maraton u 9 sati istog dana u Podgori će započeti jubilarni 10. po redu Krapinski ringišpil.

Dodajmo tome da krapinski Zagorec 2. rujna sa početkom u 17,15 sati igra svoju prvenstvenu utakmicu 3. NL Centar protiv Lukavca.

Još članaka iz "Sport"

Facebook