Prethodni članak
Sljedeći članak

NAJBOLJI TEŠKAŠ U POVIJESTI: Miočić nakon brutalne bitke obranio naslov UFC prvaka

Stipe je odradio taktički gotovo savršen meč i potvrdio da je najveći teškaš u povijesti UFC-a


Održana i treća borba između Stipe Miočića i Daniela Cormiera. Meč koji je čekao cijeli svijet otišao je u korist borca hrvatskih korijena jednoglasnom sudačkom odlukom. Stipe je odradio taktički gotovo savršen meč i potvrdio da je najveći teškaš u povijesti UFC-a.

Suci su jednoglasno presudili u Stipinu korist, a prema dvojici sudaca je dobio četiri od pet rundi, dok je jedan sudac odlučio da je Miočić pobjednik u tri runde, a Cormier u dvije. U prva dva meča Miočić je u nekoliko navrata silovito krenuo prema Cormieru, dok je sada bio puno oprezniji, piše Tportal.

Udarao je Stipe s distance i nije dozvolio Cormieru da ga sruši što je Amerikanac pokušavao od prve runde. Stipe je ovaj plan razradio sa svojim timom nakon što ga je ulazak u klinč u prvom meču koštao poraza. Ovoga puta Stipe je slavio i po četvrti puta obranio naslov UFC prvaka koji je dva puta osvajao.

Cormieru je, pak, ovo bila posljednja profesionalna borba što je najavio i prije meča bez obzira na ishod. Amerikanac je bio dvostruki UFC prvak u ljeto 2018. godine kada je osvojio pojas teškaša, a već je imao titulu najboljeg u poluteškoj kategoriji.

Snimku borbe možete pogledati na portalu Gol.hr. Cijelu snimku spektakla UFC 252 pogledajte na Novoj TV od 22:45

Još članaka iz "Sport"

Facebook