Prethodni članak
Sljedeći članak

Na test vožnji u Loboru Finac Kalle Rovanpera, najmlađi vozač Svjetskog prvenstva u reliju u povijesti

Inače, reli zvijezde su oduševljene hrvatskim i zagorskim ljepotama i krajolikom. U Lobor se ponovno vraćaju u subotu, a test probne vožnje prije same utrke, održat će se i u Mariji Bistrici i Gornjoj Bistri


Prije utrke Svjetskog reli prvenstva, WRC bolidi već su počeli juriti Hrvatskom. Riječ je o test probnim vožnjama. Jučer su izabrali zanimljivu lokaciju u Zagorju, cestu Lobor – Stari Golubovec. Zagorski asfalt od Zazidja prema Golubovcu isprobavala je momčad Toyote.

Na test probnim vožnjama bio je 20-godišnji Finac Kalle Rovanpera koji će na Croatia Rally nastupiti i kao najmlađi vodeći vozač Svjetskog prvenstva u povijesti.

U Loboru se održavao Off road i INA Delta rally

Načelnica Lobora Ljubica Jembrih istaknula je da joj je drago da se test probne vožnje za Svjetsko reli prvenstveno održavaju i u Loboru.  - Ako se vratimo malo u povijest u Loboru se održavao Off road i reli utrka INA Delta rally 2012.  Lobor je posebno mjesto reljefno izazovno za takvu vrstu sportova, a same utrke svjetskih razmjera naravno da čine na brendiranju Lobora - rekla je Jembrih.

Drago mi je da je naše mjesto iznjedrilo zaljubljenike u te sportove, a svakako je tu za izdvojiti Sašu Horvata,  aktivnog člana Auto Kluba Zagorje gdje postiže zavidne rezultate -  dodala je načelnica.

Inače, relli zvijezde su oduševljene hrvatskim i zagorskim ljepotama i krajolikom. U Lobor se ponovno vraćaju u subotu, a test probne vožnje prije same utrke održat će se i u Mariji Bistrici i Gornjoj Bistri.

Croatia Rally vozit će se od 22. do 25. travnja, a Hrvatska će po prvi put ugostiti najbolje reli vozače današnjice i postati 34. zemlja u povijesti koja će biti domaćin WRC utrke.

Na Croatia Rallyju se očekuje oko 80 posada, a brzinski ispiti će se voziti po lokalnim cestama na području Plešivice, Žumberka, Karlovačke i Krapinsko-zagorske županije (Kumrovec i Zagorska Sela)

Hrvatska je za najbolje reli vozače treća, od ukupno 12 postaja ove godine, a 22 brzinska ispita odvijat će se na više od 300 kilometara staza. Ono što je još uvijek nepoznato je hoće li se natjecanje održati uz prisustvo gledatelja, a organizatori su u iščekivanju odgovora nadležnih institucija.

Još članaka iz "Sport"

Facebook