Prethodni članak
Sljedeći članak

Na bazenu "Utrina" održan je 16. plivački miting "Svetog Patrika": Vrijedno iskustvo za mlade Olimpovce

Pod vodstovm trenerice Lare Očić nastupilo je i 16 plivačica i 14 plivača PK Olimp Zabok


U organizaciji PK Novi Zagreb na bazenu "Utrina" održano je 16. izdanje plivačkog mitinga "Sveti Patrik" koje je okupio 630 plivača i plivačica iz 20 hrvatskih klubova. Pod vodstovm trenerice Lare Očić nastupilo je i 16 plivačica i 14 plivača PK Olimp Zabok.

Prema propozicijama organizatora plivali su u četiri dobne kategorije. U subotu poslijepodne, plivalo je 230 plivača u kategorijama (A) 2009. i (B) 2010. godište, dionice od 50 metara, a u nedjelju u jutro 400 plivača u kategorijama (C) 2011. i (D) 2012. godište, 25 metarske dionice. Za ukupni plasman bio je potreban najmanji zbroj vremena iz četiri plivačke tehnike (leptir, leđno, prsno i kraul), natječući se za pehar pun bombona koji je organizator dijelio za troje najbržih u svakoj kategoriji. Medalje su se dijelile najboljima u svakoj disciplini i svakoj kategoriji. Natjecanja su nakraju dana završavala utrkom štafeta koja je još dodatno rasplamsala i ovako glasnu i veselu podršku s tribina.
Za Plivački klub Olimp-Zabok na ovom natjecanju nastupili su: Nadja Gorupić, Lana Angela Gašpar, Anja Tadić, Patriciia Vrhovec i Karlo Krolo (2009. godište), Helena Dinjar, Petra Čempuh i Makso Horvat (2010. godište), Petra Pečnik, Dora Barlović. Luka Iveković, Fran Iveković, David Postonjski, Filip Postonjski, Dominik Šamec, Marko Očić, Jan Klasić i Tin Klasić (2011. godište), Vita Galac, Sara Kroflin, Noa Fiket, Benjamin Sever Kozina i Emerik Škalec (2012. godište), Petra Ljubej, Karla Kralj, Katja Kralj, Lara Grah i Tena Tomašković (2013. godište) te Nikol Zajec i Leon Glas (2014. godište). Za većinu od njih to je bilo prvo natjecanje, pa je rezultat bio u druogm plnu.
Od rezultata svakako valja izdvojiti nastupe Helene Dinjar na 50 leptir gdje je bila šesta, na 50 slobodno bila je deveta, a na 50 leđno deseta. Vrlo dobar je bio i Fran Iveković koji je na 25 leptir zauzeo deveto mjesto.

Još članaka iz "Sport"

Facebook