Prethodni članak
Sljedeći članak

Mladost Zabok istaknula transparent "Zagorje sigurno mjesto za žene"

Krapinsko-zagorska županija postala prva županija koja je prihvaćanjem europske rezolucije postala županija "Sigurno mjesto za žene"


Krapinsko – zagorska županija je prva hrvatska županija koja je prihvaćanjem europske rezolucije postala županija – Sigurno mjesto za žene. Prihvaćanjem rezolucije županija, gradovi i općine obvezali su se da će reagirati i učiniti više u pružanju pomoći žrtvama fizičkog nasilja, provoditi edukativne sadržaje u školama i među građanima, raditi na prevenciji i oštro osuditi i spriječiti bilo kakav diskriminirajući javni diskurs i seksizam u javnom prostoru.

U ovaj hvale vrijedan projekt uključila se i  Mladost Zabok. Prije utakmice Mladost Zabok - Špansko službeni spiker je pročitao tekst rezolucije, a sudačka trojka i kapetani obje momčadi razvukli su transparent "Zagorje sigurno mjesto za žene".

 Rezoluciju je usvojilo i 16 jedinica lokalne samouprave Krapinsko-zagorske županije koji su uključili stanovnike, udruge, sportske klubove u borbi protiv nasilja nad ženama i rodne diskriminacije. Nasilje nad ženama, djevojkama i djevojčicama još je uvijek jedan je od najčešćih oblika kršenja ljudskih prava na svijetu i krajnje je vrijeme učinimo sve u našoj moći da to promijenimo.

Prihvaćanjem rezolucije “Sigurno mjesto za žene” jedinice lokalne samouprave obvezale su se da će: reagirati i pružiti pomoć žrtvama fizičkog nasilja, imati nultu toleranciju na nasilje na društvenim mrežama, provoditi edukativne sadržaje i raditi na prevenciji nasilja nad ženama, oštro osuditi bilo kakav diskriminirajući javni diskurs (društvene mreže, istupi u medijima, na ulici) prema ženama, djevojkama i djevojčicama učiniti svoje gradove i općine sigurnim mjestom za žene - jamčiti sigurnost žena i izričito kažnjavati svaki oblik rodno uvjetovanog nasilja.

Još članaka iz "Sport"

Facebook