Prethodni članak
Sljedeći članak

Mladost šokirala Podgoru i zasluženo izborila finale kupa

Veliko iznenađenje u polufinalu kupa NS KZŽ


Neočekivano, ali sasvim zasluženo zabočka Mladost slavila je s 2:1 protiv Zagorca u Podgori u prvom polufinalnom ogledu županijskog kupa. Malo se tko tome nadao, ali Zabočani su bili hrabri i odvažni, što im je na kraju donijelo pobjedu protiv kvalitetnog Zagorca koji je imao puno više od igre, ali u nogometu se broje golovi, a ne šanse kojih su Krapinčani imali više. No mora se priznati da su i Zabočani bili vrlo opasni u kontrama. Mladi strateg Zubić odlično je iskoristio sve raspoložive resurse, njegova momčad ostavila je srce na travnjaku, a kad je tako i faktor sreće pomiluje momčad koja više želi pobjedu.

Počelo je šansom Hoića u 9. minuti, koji puca glavom preko gola. Dvije minute kasnije odličan izlazak Mladost, kombinirali su Vojaković, Vedriš i Tumpić koji gura na lijevi bok za Kotarskog, ovaj centrira, a Mlinarić u želji da izbije loptu pogađa vlastitu mrežu za vodstvo gostiju od 0:1. U 13. minuti prvu veliku prigodu za domaće ne koristi Pelko nakon ubačaja Allyua, već puca preko gola. Minutu kasnije odlično je desno probio Bračević i uposlio Camaru koji s deset metara udaljenosti puca u blok. U 28. minuti Hoić odlično prolazi Pavića na lijevoj strani i puca iz kosa, ali dobrom obranom istaknuo se Mihovilić. Tri minute kasnije nova opasna kontra Mladosti, Iskrić dodaje za Tumpića koji odlično uočava Šoštara, a ovaj sam s pet metara udaljenosti puca ravno u domaćeg vratara Vinceljaka, koji sprječava novi šok za domaće. U 33. minuti domaći brzo izvode slobodni udarac, dobro puca Mlinarić, ali Mihovilić je na mjestu. Hoić ponovno pokušava u 35. minuti, no Mihovilić je opet siguran, kao i u 41. minuti kada odlično zaustavlja pokušaj Allyua s ruba kaznenog prostora. Minutu kasnije Mlinarić odlično pronalazi Pelka koji snažno puca, ali njegov udarac zaustavlja vratnica. Posljednji u prvom dijelu prijeti Allyu iz slobodnog udarca, ali odlični Mihovilić boksa njegov udarac u polje.

U poluvremenu je trener Milinović oplemenio vezni red s Majcenićem i Strabićem. Prvi u 48. minuti prijeti Bračević, ali je neprecizan. Pelko ponovno prijeti glavom u 52. minuti nakon odličnog ubačaja Landripeta, ali ovo nije njegov dan i puca preko gola. U 64. minuti čak dvije prilike za domaće. Prvo Allyu snažno tuče, ali Mihovilića spašava greda, da bi u nastavku akcije pokušao i Pelko, ali Mihovilić još jednom pokazuje kvalitetu. I onda u jeku napada domaćih Mladost otvara kontru preko Tisanića u 73. minuti koji izmjenjuje dupli pas s Iskrićem i dobro puca, ali Vinceljak pokazuje kvalitetu i brani njegov udarac. Napori domaćih konačno su se isplatili u 76. minuti. Nakon udarca Stiperskog, koji je zajedno s Brčićem unio dodatnu živost u igru domaćih, lopta u ruku pogađa Žugeca, a sudac Turčin pokazuje na "bijelu točku". Loptu uzima Hoić koji puca riskantno po sredini gola, ali lopta ipak odsjeda u mrežu za 1:1. Tri minute kasnije prijeti Stiperski, a nakon njega i Brčića, ali obojica su zamalo neprecizni. A onda u 86. minuti potez utakmice. Vedriš prima loptu duboko na svojoj polovici i kreće u sjajan solo prodor, gura Braunu loptu kroz noge i oštro puca, ali zamalo pokraj lijeve vratnice Vinceljaka. Zadnju priliku domaći imaju iz slobodnog udarca preko Majcenića, koji puca malo pokraj lijeve vratnice. I kad se očekivalo da će se pobjednik riješiti izvođenjem jedanaesteraca Vučemilović-Franjić umalo je intervencijom glavom prevario svog vratara u trećoj minuti sudačke nadoknade. Mladost je izvela korner nakon kojeg lopta dolazi do Šoštara na desnoj strani, ovaj odlično centrira, a Krajačić još bolje skače i prekrasnim pogotkom glavom za 1:2, odvodi svoju momčad u finale kupa NS KZŽ.

Sve čestitke igračima Mladosti i treneru Zubiću. Iskoristili su sve svoje resurse, ostavili su srce na travnjaku i to im se isplatilo. Ne može se reći da su Krapinčani igrali loše, stvorili su brojne šanse, dva puta su tresli okvir, no nisu uspjeli postići pogodak iz igre što ih je koštalo finala.
Zabočani su burno proslavili pobjedu sa svojim navijačima. Moramo istaknuti i sjajan prijem gostiju od strane domaćih, osobito od predsjednika Merkaša koji je nakon utakmice išao od igrača do igrača Mladosti i svakom od njih stisnuo ruku čestitavši pobjedu i plasman u finale.

ZAGOREC KR - MLADOST ZABOK 1:2 (0:1)
KRAPINA: igralište SRC Podgora, GLEDATELJA: 100, SUCI: Turčin, Sinković i Filko.
STRIJELCI: 0:1 Mlinarić 11' (ag), 1:1 Hoić 76' (11m), 1:2 Krajačić 90'+3.
ZAGOREC KR: Vinceljak, Vučemilović-Franjić, Radoš (46' Strabić), Hoić, Mlinarić (46' Kovačić), Camara (46' Majcenić), Braun, Landripet, Allyu (72' Stiperski), Bračević (65' Brčić), Pelko. TRENER: Damir Milinović
MLADOST ZABOK: Mihovilić, Vedriš, Pavić, Kotarski (46' Koletić), Šoštar, Turk, Vojaković (65' Krajačić), Iskrić (90'+5 Hrastinski), Bezjak, Tumpić (60' Tisanić), Žugec. TRENER: Ivan Zubić

IZJAVE TRENERA
Damir Milinović, Zagorec KR:"Nismo očekivali da ćemo ispasti u polufinalu kupa, bez obzira na to što sam čuo sve dobro o Mladosti. Puno nas je poremetio slučajni autogol. Htio sam dati priliku igračima koji manje igraju, međutim moram reći da nisam baš preoduševljen time što su pokazali. Kasnije kad su ušli još neki igrači iz prve momčadi bilo je to puno bolje, imali smo puno šansi, tresle su se vratnica i greda, ali jednostavno nije išlo. Na kraju Zabočani su odigrali odličnu utakmicu, što ih je nagradilo. Zasluženo su pobijedili i moram im čestitati i zaželjeti sreću u finalu".

Ivan Zubić, Mladost Zabok:"Čestitam svojim dečkima na velikoj borbi. Vidjeli ste Zagorec je imao više od igre, imali su i vratnicu i gredu i još neke šanse, ali mi smo se grčevito branili. Kod prvog gola smo imali puno sreće, imali smo i neke prilike da zabijemo drugi gol puno ranije, ali ovako je najslađe u posljednjim trenutcima utakmice. Još jednom čestitke mojim igračima, ovo je veliki rezultat za naš klub koji će nas dići još više. Zagorcu želim svu sreću da se plasira II. HNL".

Još članaka iz "Sport"

Facebook