Prethodni članak
Sljedeći članak

Mladost i Gaj utakmicom polufinala Kupa vraćaju nogomet u Hrvatsko zagorje

Nakon 154 dana pauze izazvane pandemijom Covida-19 službene nogometne utakmice vraćaju se u Hrvatsko zagorje


Zagorska nogometna javnost je na nogama. Nakon 154 dana pauze izazvane pandemijom Covida-19 službene nogometne utakmice vraćaju se u Hrvatsko zagorje. Čast da odigraju prvu službenu utakmicu imaju zabočka Mladost i Gaj iz Mača koji će se sučeliti u nedjelju 9. kolovoza s početkom u 10 sati u Zaboku u okviru polufinala Kupa NS KZŽ. Zanimljivo je da se upravo u Zaboku 8.3.2020. odigrala posljednja službena nogometna utakmica u Hrvatskom zagorju, u kojoj je u okviru IV. NL-središte Mladost kao domaćin izgubila od Zeline 3:0. Tamo gdje je sve stalo, tamo će sve i početi, a domaćini se nadaju da se ovako negativan rezultat neće ponoviti.

Dva bolja rivala za povratak nogometu nismo mogli ni zamisliti. Oba ova kluba uz Zagorec i Tondach spadaju u sam vrh zagorskog nogometa. Utakmice Mladosti i Gaja uvijek su zanimljive i u principu do kraja neizvjesne. Gaj ove sezone ima znatno jači roster i ligu je više, no pomlađenoj momčadi Mladosti koju odnedavna vodi Ivan Zubić to će biti pravi izazov i prilika za dokazivanje.

-Ja iskreno očekujem finale. Gaj je favorit jer ima puno prvoligaških i drugoligaških nogometaša, ali mi ćemo se "baciti na glavu" i dati sve od sebe ne samo da izborimo finale, a ako u tome uspijemo napravit ćemo sve da i osvojimo kup - optimističan je novi trener zabočke Mladosti, Ivan Zubić.
S druge strane njegov kolega na klupi Gaja, Danijel Tomašković, bio je znatno oprezniji, osobito nakon nedavnog poraza od 4:1 u pripremnoj utakmici upravo od zabočke Mladosti. Tu se još jednom pokazalo da ako ne uđeš 100% u utakmicu ne možeš dobiti ni "nižerarzredni Vratnik".

- Mislim da su šanse 50-50, u Zaboku nitko nije favorit. Ako Mladost ponovi igru iz pripremne utakmice koju smo nedavno odigrali mogli bi imati dosta problema, no vjerujem da nećemo ponoviti te greške. Igra se jedna utakmica, u kupu je sve moguće, može presuditi i faktor sreće. Ipak nadam se da ćemo na kraju mi biti ti koji će igrati finale Kupa NS KZŽ - pomalo je oprezan Danijel Tomašković.
Kao što smo već i napomenuli utakmica polufinala kupa NS KZŽ između Mladosti i Gaja odigrat će se u nedjelju 9.8. s početkom u 10 sati u Zaboku. Prvi sudac utakmice je Martin Turčin, njegovi pomoćnici su Alen Gamilec i NIkola Kožar, a ulogu delegata obavljat će Nikola Očić.

Na travnjaku će biti žestoko, a poslije je predviđen zajednički ručak između igrača i vodstva ova dva kluba.

Da je nogometna publika željna utakmica vidjeli smo na nedavno održanim turnirima u Bedekovčini i Poznanovcu koji su okupili veliki broj gledatelja, naravno poštivajući preporuke Nacionalnog stožera Civilne zaštite.

Ne sumnjamo da će se i u Zaboku okupiti zavidan broj gledatelja. Mladost je za sve osigurala bogatu ugostiteljsku ponudu, a cijena ulaznice je simboličnih 20 kuna.

-Pozivamo sve prijatelje nogometa iz cijelog Hrvatskog zagorja da u nedjelju dođu u Zabok na kup utakmicu između Mladosti i Gaja i uživaju u odličnom nogometu. Kao član županijskog i zabočkog stožera Civilne zaštite apeliram na sve da pazimo jedni na drugi i pridržavamo se mjera stožera. Naše igralište je dosta veliko i može primiti sve koji žele vidjeti ovu utakmicu, a da pri tome ne ugrožavamo jedni drugima zdravlje - riječi su predsjednika zabočke Mladosti, Tihomira Vančine.

Najvažnije od svega je da se službeni nogomet nakon 154 dana vraća u Hrvatsko zagorje. Svi akteri i gledatelji ove utakmice na neki će način biti dio povijesti. Iskreno se nadamo da više nikada nećemo biti tako dugo bez službenih utakmica u nogometu, ali i u bilo kojem drugom sportu. Dođite u Zabok i uživajte u istinskom nogometnom spektaklu.

Nakon Zaboka preselit ćemo se u Oroslavje, gdje će istog dana u 18 sati u drugom polufinalu Kupa NS KZŽ snage odmjeriti Oroslavje i Zagorec iz Krapine.

Još članaka iz "Sport"

Facebook