Prethodni članak
Sljedeći članak

Mladost Belec nanijela prvi poraz Vatrogascu

2. ŽNL, 9. kolo: Mladost Belec – Vatrogasac 4:3


U 9. kolu 2. zagorske nogometne lige derbi u Belcu, gdje je Mladost dočekala vodeći Vatrogasac. Gosti su stigli sa šest pobjeda u isto toliko utakmica i vodstvom na ljestvici usprkos dvjema neodigranim utakmicama. Bo je to dodatni motiv za Mladost Belec, koja je željela prva poraziti Vatrogasac. Na kraju su najzadovoljniji mogli biti gledatelji, koji su vidjeli zanimljivu utakmicu sa čak sedam golova i dva preokreta.

Domaćini na odmor sa 2:1

Početak utakmice protekao je u znaku domaćin nogometaša. U 8. minuti Mihael Hanžek izvodi slobodan udarac s desne strane, sa oko 20 metara, gađa preko živog zida, ali i malo preko prečke. U 14. minuti lopta je ubačena s desne strane na Silvija Budena. Malo mu bježi, ali ipak ju stiže i puca iskosa sa ruba peterca. Damir Jambrek brani, ali se lopta odbija do Silvija Klarića, na kojega nasrće Kristijan Jurina i to je kazneni udarac za domaćine, koji u 15. minuti u vodstvo pretvara Danijel Hunjak. Pucao je po sredini, a Jambrek je birao stranu.

U 19. minuti već je 2:0. S desne strane izveden je korner, lopta je preletjela cijelu obranu, Marko Đurinek ju glavom spušta, a S. Klarić sa pet metara pogađa za 2:0.  Gosti se vraćaju u 25. minuti iz slobodnog udarca sa 25 metara s lijeve strane. Golman Matija Ožvald ide na loptu, viče ''moja'', ali mu ona prolazi kroz ruke, praktički pogađa Martina Sedlara u glavu i odbija se u gol za 2:1. U 29. minuti korner za goste s desne strane u pet metara, Nikola Merkaš puca glavom i pogađa prečku. U 34. minuti duga lopta na D. Hunjaka na lijevu stranu, prati ga Jurina, istrčava s gola Jambrek i sudara se s Jurinom, Hunjak puca, no s crte spašava Tommy Povalec. Na odmor tako Mladost Belec odlazi sa vodstvom 2:1.

Dva preokreta u nastavku

Prvi u nastavku prijete gosti, već u 46. minuti. Sedlar ubacuje s lijeve strane na 12-13 metara na Švendu, koji puca iz prve pored gola. U 50. minuti S. Klarić se probija po lijevoj strani, dolazi do ruba peterca, puca na prvu stativu, ali pogađa mrežu s vanjske strane. U 65. minuti opet prijete gosti. Nakon ubacivanja s desne strane Renato Majsec glavom puca u Ožvalda. Minutu kasnije šansa na drugoj strani. Nakon prebacivanja lopte s lijeve na desnu stranu, D. Hunjak ulazi s loptom u kazneni prostor, Jambrek se baca, a Hunjak ga pogađa u noge.

U 68. minuti stiže kazna i Vatrogasac poravnava. Nakon prekršaja na desnoj strani, odlično je slobodan udarac izveo Darko Videk, pogodio je ispod same prečke u malu mrežicu, euro gol za 2:2. Potpuni preokret gostima je uspio u 77. minuti. Nakon kornera s desne strane Sedlar nalazi Denisa Mladenovića, koji sa nekih 7-8 metara pogađa za 2:3. No, tu nije kraj uzbuđenjima i preokretima. U 86. minuti domaćini ubacuju s lijeve strane, loptu u kaznenom prostoru prima Domagoj Šaka, okrenut leđima prema golu, a s leđa ga ruši Jurina za novi penal. D. Hunjak je siguran za 3:3.Jambrek je pogodio stranu, ali udarac je jak i prolazi ispod njega. Minutu kasnije Šaka pod prekršajem daje sa svoje polovice za S. Klarića, koji ide naprijed i sa ruba kaznenog prostora puca preko gola. No, u 88. minuti Mihael Hunjak dobiva loptu na 18 metara, uslijedila je varka i udarac, lopta se na putu prema golu od nekoga odbila, Jambrek je otišao u lijevu, lopta u desnu stranu za domaći preokret i konačnih 4:3. Tako je Vatrogasac doživio prvi poraz, ali je i dalje ostao na vrhu ljestvice. Mladost je na drugom mjestu sa dva oda manje, ali i dvije utakmice više. 

Još članaka iz "Sport"

Facebook