Prethodni članak
Sljedeći članak

McClean 1 uvjerljivi i zasluženi pobjednik sjajno organizirane ''Zagorske zipke''

Završeno 36. izdanje malonogometnog turnira ''Zagorska zipka''


Nakon 64 odigrane utakmice završeno je 36. izdanje najpoznatijeg zagorskog malonogometnog turnira „Zagorska zipka“ u organizaciji sportske udruge „Zabočki lavovi“. Finalni dan na ovo sjajno organiziranom turniru okupio je četristotinjak gledatelja, a zasluženi pobjednik je momčad iz Špičkovine, McClean 1, koja je od početka slovila za favorita turnira, a da je to bilo opravdano pokazalo se u finalnom danu kada je momčad Maria Videka odnijela dvije uvjerljive pobjede i zasluženo stigla do naslova.

Finalni dan počeo je zabočkim ogledom između momčadi McClean 1 i Wildschweine. McClean je u toj utakmici bio i više nego uvjerljiv i slavio sa 6:0 uz po dva pogotka Tomislava Jagića i Dubravka Vujice, dok su se jednom među strijelce upisali Robert Kuharić i Dario Bobek.

Uvjerljiv je na kraju bio i Bio Vet protiv momčadi Štefan Kumrovec. Prvo poluvrijeme prošlo je u izjednačenoj igri. Bio Vet je poveo pogotkom Šoštarića, a stvari je na početak vratio Medved. Nakon pogodaka Haramusteka i Šoštarića Bio Vet je došao do uvjerljivog vodstva, pa je momčad Štefan Kumrovec na poziciju igrača-vratara stavila Danijela Vincelja. No ni to nije pomoglo, jer su Šoštarić i Haramustek s po pogotkom postavili konačnih 6:1 i odveli svoju momčad u finale.

Zanimljiva je bila utakmica za 3. mjesto. Štefan je bio veliki favorit, ali zabočki Widschweine nije se dao do samog kraja. U prvoj polovini nastavku na semaforu je stajalo 3:3, a onda su Leljak i Hanžić doveli svoju momčad u vodstvo od 5:3. Jurica Kotarski uspio je postići pogodak za konačnih 5:4, ali za preokret nije više bilo ni vremena ni snage.

U finalu se očekivala zanimljiva utakmica do samog kraja, no pravo uzbuđenje je izostalo. Bio Vet se do početka drugog poluvremena uspio odupirati specifičnoj igri McCleana bez vratara, u kojoj je najvažniju ulogu igrača-vratara imao Matija Bobek, a on ju je obavljao odlično. Kod rezultata 2:2 pogotke za McClean 1 postižu Kanceljak i D. Bobek (4:2), nakon čega ulogu igrača-vratara kod Bio Veta preuzima Tihomir Šoštarić. To baš nije najbolje funkcioniralo pa su Tomislav Jagić i Matija Bobek s dva nova laka pogotka doveli McClean 1 u vodstvo od 6:2. Haramustek je s dva uzastopna pogotka smanjio na 6:4, da bi točku na stavio Frančina pogotkom za 7:4 i veliko i zasluženo slavlje momčadi McClean 1 moglo je početi.

Iz momčadi McClean dolaze nam i najbolji igrač Tomislav Jagić, kao i najbolji strijelac Dario Bobek koji je postigao 10 golova. Za najboljeg vratara proglašen je Vedran Pušec iz momčadi Bio Vet. Pobjednička momčad nagrađena je s 12.000 kuna, medaljama, peharom i zipkom, drugoplasirana momčad bila je bogatija za 4.000 kuna uz pehar i medalje, a trećeplasirana za 2.000 kuna, uz pehar i medalje. Iako nije bilo planirano „Zabočki lavovi“ su s 1.000 kuna nagradili četvrtoplasiranu momčad Wildschweine. Najbolji pojedinci nagrađeni su statuama. Nagrade su dijelili legendarni nogometaš Dinama, a danas trener Maribora, Damir Krznar, Josip Čuček bivši jedan od osnivača „Zagorske zipke“ i Tomislav Polanović ravnatelj osnovne škole Ksaver Šandor Gjalski u kojoj je turnir i održan.

Finalni dan revijalnom su utakmicom oplemenile djevojčice iz  Škole nogometa Zabok i djevojčice iz NK Sutla-Laduč. Za zabavu je bio zadužen duo Antonio i Vid, a koliko su u tome uspjeli najbolje govori činjenica da je fešta nakon turnira potrajala do ranih jutarnjih sati.

Turnir je obilježila sjajna organizacija sportske udruge „Zabočki lavovi“, koja je bez pretjerivanja vratila turnir na staze stare slave. „Zabočki lavovi“ znali su da je na ovom turniru najvažniji segment suđenje, pa su upomoć pozvali iskusne zagrebačke malonogometne suce, što se pokazalo dobitnom formulom.

Raspored

POLUFINALE

McClean Špičkovina 1 – Wildschweine 6:0 (T. Jagić 2, Vujica 2, Kuharić, D. Bobek)

Štefan Kumrovec – Bio Vet 1:6 (Medved/Šoštarić 3, Haramustek 2, Drempetić)

Utakmica za 3. mjesto: WILSDSCHWEINE – ŠTEFAN KUMROVEC 4:5

STRIJELCI: 1:0 J. Kotarski, 1:1 Medved, 1:2 Hanžić, 2:2 Vin. Kotarski, 2:3 S. Vincelj, 3:3 Vin. Kotarski, 3:4 Leljak, 3:5 Hanžić, 4:5 J. Kotarski

WILDSCHWIENE: Mihovilić, Vin. Kotarski, J. Kotarski, Srebačić, M. Kotarski, Vid Kotarski, Jurina. VODITELJ: Mario Draganić

ŠTEFAN KUMROVEC: Malarić, S. Vincelj, Hanžić, Leljak, Švaljek, Medved, Presečki, Artić, D. Vincelj.

FINALE: McCLEAN 1 – BIO VET 7:4

GLEDATELJA: 400, SUCI: Šešerin i Šimac. STRIJELCI: 1:0 D. Bobek, 1:1 Drempetić, 2:1 Vujica, 2:2 Šoštarić, 3:2 Kanceljak, 4:2 D. Bobek, 5:2 T. Jagić, 6:2 M. Bobek, 6:3 Haramustek, 6:4 Haramustek, 7:4 Frančina.

McCLEAN 1: M. Bobek, N. Bobek, D. Bobek, Vujica, D. Jagić, Frančina, Kuharić, Kanceljak, T. Jagić. VODITELJ: Mario Videk

BIO VET: Pušec, Lešković, Korman, Haramustek, Postonjski, Drempetić, Kovačec, Šoštarić, Đurkan, Cvilko. VODITELJ: Damir Benko

Konačni poredak:

  1. McClean 1
  2. Bio Vet
  3. Štefan Kumrovec
  4. Wildschweine

Najbolji pojedinci

Najbolji igrač: Tomislav Jagić (McClean 1)

Najbolji strijelac: Dario Bobek 10 golova (McClean 1)

Najbolji vratar: Vedran Pušec (Bio Vet)

Pehar za fair play: CB Lug&TG Lež

Još članaka iz "Sport"

Facebook