Prethodni članak
Sljedeći članak

Mateja Gregurić ide na Svjetsko prvenstvo u Peking

Na posljednja dva natjecanja mlada zabočka atletičarka Mateja Gregurić potvrdila je odličnu formu. Najprije je na Međuna


Na posljednja dva natjecanja mlada zabočka atletičarka Mateja Gregurić potvrdila je odličnu formu. Najprije je na Međunarodnom atletskom mitingu u Splitu bacila osobni rekord u kladivu (4 kg) s 55 metara i osvojila četvrto mjesto, iako se na Parku mladeži bacalo po kišnom i vjetrovitom vremenu.


Proteklog vikenda nastupila je na Ekipnom prvenstvu Hrvatske za juniore i juniorke bacajući za svoj klub Dinamo Zrinjevac. U bacanju kugle (4 kg) uvjerljivo je pobijedila s 15,05 metara što je njen osobni rekord. Nije je smetalo što je i ovaj put teren bio mokar i sklizak.

No, iako je za pet centimetara prebacila i državni seniorski rekord, nažalost Mateji on neće biti priznat jer organizator prvenstva nije osigurao antidoping kontrolu, a bez kontrole se ne priznaje niti jedan seniorski rekord. Mateja je u tri navrata prebacila i 14,40 metara što je bila norma za Svjetsko juniorsko prvenstvo koje će se održati u Pekingu. Tako će Mateja u sastavu hrvatske reprezentacije krenuti na put u daleku Kinu, gdje će odmjeriti snage s najboljim svjetskim juniorkama. Na sljedećem natjecanju u Zagrebu, pokušat će ispuniti i normu u bacanju kladiva.

Na prvenstvu je nastupio i Matejin klupski kolega Oroslavčan Tin Banožić. I on je bio uvjerljiv u bacanju koplja (800 g) i pobijedio u svojoj konkurenciji sa 60,82 metara.

Kako se Tin počeo kasnije pripremati za sezonu, a uz to ima i školske obveze s maturom, još uvijek nije uspio ispuniti normu za Svjetsko prvenstvo. Normu uspijeva prebaciti na treninzima, pa se očekuje da će nakon odrađenog završetka priprema i on uspjeti prebaciti željenu granicu. Možda već na natjecanju u Varaždinu, gdje mu odgovara stadion.

Još članaka iz "Sport"

Facebook